AYRAN

10 min

simplu

3-4 portii

 

Bautura traditionala turceasca, ayran-ul este bautura ideala pe timpul verii ,fiind preparata din iaurt gras , cremos ,apa si sare .Este hidratanta ,adaosul de menta ii da un plus de prospetime iar cateva cuburi de gheata o face racoritoare.

Nu mai spun ca este atat de portivita langa mancarurile picante , cu niste aripioare de pui picante alaturi ,este un deliciu si taie si din iuteala.

 

Ingrediente

  • 500 g iaurt gras si cremos
  • 250 ml apa rece
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2-3 frunze de menta
  • cuburi de gheata (optional )

Mod de preparare ayran

Intr-un blender puneti iaurtul ,sarea , apa si frunzele de menta .Mixati cateva secunde cat sa se amestece foarte bine ingredientele si puneti bautura obtinuta intr-o cana mare .Adaugati cuburile de gheata si serviti bautura imediat .

Sau.daca nu vreti sa folositi blenderul ,amestecati bine, direct in cana toate ingedientele pana se omogenizeaza iar la sfarsit adaugati gheata.Pofta buna !

 

ayran

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *