BATOANE CU MAC – reteta de post

 

Desi mai am  pe blog o reteta de batoane cu mac,pozele Violetei – Caietul cu retete ,m-au facut sa le prepar din nou,in varianta de post.Au fost absolut grozave,s-au terminat rapid si,cu siguranta,data viitoare am sa dublez cantitatile.

Multumesc,Vio !

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • 80 ml ulei
  • Pentru uns si decor
  • 1 lingurita de faina
  • 50 ml apa
  • 2-3 lingurite de mac
  • Sirop
  • 50 ml apa
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • sau
  • miere

Mod de preparare batoane cu mac – reteta de post

Cernem faina intr-un bol,adaugam zaharul,sarea si drojdia amestecata cu putina apa calduta si lasata 10 minute sa creasca.Adaugam uleiul caldut si apa tot calduta si framantam bine pana cand obtinem un aluat moale si nelipicios.

Eu am folosit un mixer de bucatarie, am pus toate ingredientele in bol si am framantat timp de 5 minute la viteza mica.

Acoperiti apoi bolul si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volunul.

batoane cu mac - de post.jpg 1

Impartiti aluatul in 8 bucati egale.Din fiecare buncata intindeti un dreptunghi (13×30 cm) si rulati,obtinand astfel batoanele pe care le asezati intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

batoane cu mac - de post.jpg 2

Lasti-le sa creasca inca vreo jumatate de ora,apoi ungeti-le cu apa amestecata cu lingurita de faina.Presarati mac din belsug si coaceti batoanele 25-30 de minute la 200°C pana se rumenesc fumos.

Cat sunt calde,ungeti-le cu siropul facut di apa si lingura de zahar.Eu le-am uns cu miere 🙂 .

batoane cu mac - de post.jpg3

Mancati-le calde,sunt absolut grozave,va asigur!Pofta buna !

DSC_0337

DSC_0347

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “BATOANE CU MAC – reteta de post”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *