BISCUITI CU CIOCOLATA – CHOCOLATE CRINKLES

biscuiti-cu-ciocolata

Niciodata,din meniul de sarbatori nu-mi lipsesc acesti  biscuiti de ciocolatachocolate crinkles.Sunt minunati si ca gust si ca aspect ,o adevarata incantare pentru cei ce iubesc ciocolata.

Grazie,Croce e Delizia!

Ingrediente

  • 225 g ciocolata amaruie (74% cacao)
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite extract de vanilie(sau esenta)
  • 225 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • zahar tos si pudra pentru decor


Mod de preparare biscuiti cu ciocolata

Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul se topesc la bain-marie sau microunde si se lasa la racit.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa si deschisa la culoare,adaugand intre timp si extractul de vanilie.
Peste aceasta compozitie turnam ciocolata topita impreuna cu untul,care trebuie sa fie mai rece,nu fierbinte,adaugam apoi faina cernuta cu praful de copt si sarea.
Compozitia obtinuta o acoperim cu folie alimentara si o pastram la rece cel putin 2-3 ore sau cel mai bine peste noapte.
Pregatim doua vase in care punem zahar tos si zahar pudra.
Formam bilute pe care le dam prima data prin zahar tos,cat sa se acopere toata suprafata,iar apoi prin zahar pudra,acoperim cu un strat generos.
Asezam bilutele astfel obtinute intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coacem 8-9 minute la 170 °C,nu mai mult,biscuitii calzi sunt inca moi la atingere,dar dupa racire se vor intari iar interiorul va fi umed.
Ii lasam sa se raceasca si putem servi.Sunt extrem de buni si foarte ciocolatosi.Pofta buna!
biscuiti cu ciocolata
biscuiti cu ciocolata

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “BISCUITI CU CIOCOLATA – CHOCOLATE CRINKLES”

  1. Am tot vazut biscuitii astia in ultima vreme. Vad ca esti de parere ca merita incercati. Maine dau buzna in depozitul de ciocolata din frigi si-i fac si eu sa avem ce molfai la cafea. Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *