Aluaturi sărate

Biscuiti cu parmezan si seminte

Zilele trecute mi-era dor de ceva sarat de rontait si am preparat niste  biscuiti cu parmezan si seminte, grozav de buni ,cu un gust pregnant de parmezan.

Se pot manca si ca atare dar sunt perfecti serviti la aperitiv,alaturi de branzeturi,mezeluri sau cu o delicioasa crema de avocado si iaurt .

Și in plus, acesti biscuiti  cu parmezan si seminte se pot pastra mult timp in cutii metalice cu capac si ne putem delecta cu ei oricand.

 

Ingrediente:

 

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 75 g parmezan ras (pecorino sau alta branza maturata )
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare pentru reteta biscuiti cu parmezan si seminte:

 

Puneti intr-un bol faina,sarea,semintele,oul,parmezanul ras , untul moale si framantati pana obineti un aluat omogen.
Infasurati-l intr-o folie de plastic si pastrati-l la frigider cel putin jumatate de ora.
Dupa aceea puneti aluatul pe planul de lucru presarat cu putina faina si intindeti cu sucitorul o foaie de aproximativ 4 mm grosime.Decupati biscuitii cu diverse forme si asezati-i in tavi acoperite cu hartie de copt.Eu am preferat forme de floare,micute,de 3 cm diametru.
Coaceti 10 -12 minute la 180 °C si serviti dupa ce s-au racit complet. Spor la treaba si pofta buna!
Biscuiti cu parmezan si seminte
Biscuiti cu parmezan si seminte
Biscuiti cu parmezan si seminte

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.