BLAT DE TORT CU CACAO SI ALUNE

 

Un blat de tort cu cacao si alune este ideal pentru un tort delicios si ciocolatos.Se insiropeaza perfect,absoarbe foarte bine siropul si este deosebit de gustos.In locul alunelor puteti folosi nuci,migdale,arahide sau ce doriti voi,important este sa fie prajite inainte pentru un plus de gust.

Eu il folosesc indeosebi la torturile cu creme de ciocolata,l-am facut de curand pentru tortul Ferrero Rocher,dar merge foarte bine si o crema de mascarpone si cafea,crema de mascarpone cu nuca de cocos sau,de ce nu,o simpla crema de vanilie.

 

Ingrediente

  • forma de 22 cm diametru
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina (40 g )
  • 1 linguri de cacao (30 g )
  • 2 linguri de alune prajite si macinate (30 g)
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare blat de tort cu cacao si alune

Separam ouale si albusurile le mixam bine pena devin spuma,apoi adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare.Galbenusurile le amestecam cu sarea su cele doua linguri de ulei.

Incorporam galbenusurile,faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt iar la final,alunele macinate fin (nuci,migdale,caju,etc…)

Acoperim o tava rotunda (22 cm diametrul ) cu harie de copt si turnam compozitia,niveland-o bine.Coacem 30 de minute la 180°C.Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Il puteti taia in doua sau trei discuri,in functie de cum va place.Pofta buna !

 

Alte retete de blat >>>

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *