BOMBOANE DE MARTIPAN

30-40 min

simplu

30-35 portii

Imi place foarte mult martipanul si implicit dulciurile care-l contin.Nu-l cumpar niciodata pentru ca este  simplu si rapid de facut si necesita foarte putine ingrediente.Reteta de martipan  v-am aratat-o pe indelete aici ,dar aceea contine albus crud de ou si nu toata lumea agreeaza ideea.Martipanul folosit la bomboanele de fata nu contine ou ,deci incercati-le fara nici o grija. 🙂

Ingrediente

  • Martipan
  • 250 g faina de migdale
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri de apa
  • 2-3 picaturi esenta de migdale
  • Decor
  • 130 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare bomboane de martipan

Intai pregatim martipanul.Punem faina de migdale intr-un bol iar zaharul pudra il amestecam in alt vas cu apa si esenta pana ce se topeste.Unim cele doua ingrediente , framantam pana se omogenizeaza si asa am obtinut martipan.Poate fi pregatit si inainte cu 2-3 zile si pastrat la frigider infasurat in folie alimentara.
Il impartim in jumatate si intindem cu un sucitor bucatile.Le taiem in fasii egale ,apoi in dreptunghiuri,dandu-le forma de bomboane.

Fiecare bobmoana o scufundam in ciocolata amaruie topita ,le asezam pe un gratar si apoi le decoram cu ciocolata alba.

Pastram bomboanele la rece.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *