BOMBOANE DE MARTIPAN

   Imi place foarte mult martipanul si implicit dulciurile care-l contin.Nu-l cumpar niciodata pentru ca este  simplu si rapid de facut si necesita foarte putine ingrediente.Reteta de martipan  v-am aratat-o pe indelete aici ,dar aceea contine albus crud de ou si nu toata lumea agreeaza ideea.Martipanul folosit la bomboanele de fata nu contine ou ,deci incercati-le fara nici o grija. 🙂

Ingrediente
( pentru 30-35 de bucati )

martipan :

  • 250 g faina de migdale
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri de apa
  • 2-3 picaturi esenta de migdale 
decor :
  • 130 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
Intai pregatim martipanul.Punem faina de migdale intr-un bol iar zaharul pudra il amestecam in alt vas cu apa si esenta pana ce se topeste.Unim cele doua ingrediente , framantam pana se omogenizeaza si asa am obtinut martipan.Poate fi pregatit si inainte cu 2-3 zile si pastrat la frigider infasurat in folie alimentara.
Il impartim in jumatate si intindem cu un sucitor bucatile.Le taiem in fasii egale ,apoi in dreptunghiuri,dandu-le forma de bomboane.
Fiecare bobmoana o scufundam in ciocolata amaruie topita ,le asezam pe un gratar si apoi le decoram cu ciocolata alba.

Pastram bomboanele la rece.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare