Garnituri / Legume

Bouyiourdi – gustare greceasca delicioasa

Retata Bouyiourdi, este o reteta greceasca de gustare simpla si foarte buna, din legume coapte, cascaval si evident, feta. Toate stropite cu ulei de masline si aromate cu oregano.
Reteta am gasit-o pe blogul lui Cristian,pe care l-am scotocit prin toate coltisoarele ,pentru ca Adela mi l-a incredintat luna aceasta in cadrul Provocarii secrete.

 

Ingrediente:

  • 4 rosii (aprox 500 g)
  • 2 ardei grasi de culori diferite (300 g )
  • 160 g feta
  • 150 g cascaval
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • oregano

Mod de preparare pentru reteta Bouyiourdi:

Spalam si curatam ardeii si rosiile,apoi le taiem cuburi sau felii si le asezam intr-o tava.Sfaramitam feta sau o taiem cuburi iar cascavalul il dam pe razatoarea mare ori il taiem felii,cubulete,bastonase,dupa chef si le punem uniform peste legume.

Stropim cu uleiul de masline,presaram oregano din belsug si punem vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu la cuptor pentru 25 de minute la 180 °C.

Bouyiourdi

 

Dupa 15 minute luam capacul sau folia si coacem inca 10 minute,pana ce cascavalul se rumeneste usor.
Pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.