BRIE IN FOIETAJ

brie-017

   Nu o data am zis ca retetele simple sunt printre cele mai bune.Ca de exemplu cea de azi,care contine foietaj,branza,nuci si miere.Simplu si extrem de bun iar cu ingredientele putem jongla dupa bunul plac.Mierea si nucile in combinatie cu branza Brie topita sunt absolut grozave .Dar merita incercate mai multe variante cum ar fi gemul de caise / fulgi de migdale ,miere / seminte de pin,caise uscate sau stafide,gem de merisoare /nuci pecan,alune.

Ingrediente :

  • aluat foietaj dreptunghiular (275 g )
  • 200 g branza Brie (sau Camembert )
  • 80 g nuci
  • 2 linguri de miere
  • un galbenus
  • o lingura de lapte
  • seminte de susan alb si negru

Prima data am desfacut aluatul foietaj si am taiat 3 fasiute de 1 cm pentru decor.
Pe restul aluatului am pus nuci taiate grosolan,bucati de branza si am terminat cu mierea.

Apoi am pliat in interior capetele pentru a putea sigila aluatul foarte bine.

Am terminat de impachetat si l-am intors pe partea cealalta.

Am decorat cu bucatile pe care le-am taiat la inceput,am uns totul cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si am decorat cu susan alb si negru.

Am copt 30  de minute la 180 °C .Se poate servi dupa 10 minute,trebuie sa se racoreasca un pic.
Se poate servi alaturi de diverse fructe cum ar fi mere,pere,struguri,kiwi,capsune,physalis…
Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “BRIE IN FOIETAJ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare