BRIOSA TRICOLORA UMPLUTA

120 min

mediu

10-12 portii

Nu stiu a cata oara o mai repet dar iubesc aluaturile dospite .Nu  trece saptamana sa nu coc ceva si sa incerc retete noi sau sa incerc sa imbunatatesc din cele vechi.

Astazi va prezint o briosa sarata ,frumos colorata dar si deosebit de gustoasa fiind umpluta.Culorile sunt date de spanac , bulion de rosii si boia de ardei dulce ,asadar pot manca si copii.

 

Ingrediente

  • Aluat 
  • 500 g faina alba de garu
  • 25 g drojdie proaspata (sau un pachetel de 7 g  ,uscata )
  • 1 ou
  • o lingurita de sare
  • 4 linguri de ulei
  • 250 ml lapte
  • Pentru partea rosie
  • 2 linguri de bulion concentrat de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de faina
  • Pentru partea verde
  • 60 g spanac (am folosit congelat ,cantarit stors de apa )
  • 2-3 linguri de faina
  • Pentru umplutura
  • 120 g cascaval sau branza telemea
  • 90 g chorizo (sau alt carnat uscat,salam,sunca presata,ce vreti voi 🙂  )
  • seminte negre de susan (optional )

 

Mod de preparare briosa tricolora

Cernem faina intr-un bol ,facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu un pic de lapte cald (din cantitatea data ).Intre timp batem oul cu sarea si-l amestecam apoi cu uleiul si laptele cald.

Cand au aparut bule la suprafata turnam compozitia lichida peste faina si framantam un aluat moale si nelipicios pe care il lasam sa creasca circa 40 de minute .

1 briosa triolora

 

Dupa ce a crescut ,aluatul cantarea 800 g si l-am impartit in 3 bile.Una,cea care va ramane alba ,am lasat-o de 300 g iar cele care vor fi colorate ,cate 250 g fiecare.

Spanacul il pasam intr-un robot iar bulionul de rosii cu boiaua si o lingura de faina si le punem peste aluaturile egale .

074

 

Framantam bine ,adaugand cele doua, respectiv 3 linguri de faina ,pana se omogenizeaza bine aluaturile.

080

 

Apoi intindem fiecare bila cu un sucitor si ii dam forma de dreptunghi (cam 15 x 35 cm ).Presaram cascaval ,bucatele de carnat  si rulam  foaia.

Cand am terminat ,impletim cele trei rulouri .

2 briosa tricolora

 

Transferam briosa intr-o tava mare de chec sau cozonac acoperita cu hartie de copt si o lasam sa mai creasca 30 de minute iar intre timp aprindem cuptorul la 200 °C.Inainte de a o pune la cuptor o ungem cu putina apa si presaram semintele de susan.

119

 

Coacem briosa 40-50 de minute ,primele 15 minute la 200 °C iar dupa,reducem le 180 °C .Este delicioasa atat calda cat si rece pentru o gustare sau de ce nu,poate sta si pe un platou cu aperitive. Pofta buna!

129

138

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *