CAPSUNATA

Capsunata este una dintre putinele bauturi alcoolice pe care le prepar in casa. Este o reteta pe care am adaptat-o cu timpul gusturilor mele, pare mai degraba un lichior de capsuni pentru ca este dulce, parfumata si frumos colorata.

In general se foloseste la 1 kg de fructe, 1 l de alcool ( intre 60° si 90°) si 300 g zahar dar, dupa cum spuneam inainte, aceasta este o reteta adaptata papilelor mele 🙂 . Puteti face licoarea asta si din alte fructe precum zmeura, mure, afine, visine, caise, piersici, etc.

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 350 g zahar
  • 500 ml alcool ( 60° )

Mod de preparare capsunata 🍓🍓🍓

Spalati capsunele, lasati-le intr-o sita la scurs, apoi curatati-le si taiati-le in jumatate sau lasati-le intregi daca sunt micute.

Intr-un borcan asezati straturi de capsuni si zahar, ultimul fiind de zahar. Lasati-le la temperatura camerei o zi doua pana cand se formeaza siropul, avand grija sa agitati vasul ocazional.

Cand s-a dizolvat tot zaharul, adaugati alcoolul.

 

Amestecati foarte bine si mai lasati o zi, apoi strecurati capsunata si puneti-o in sticle. Daca va place, in sticle cu gura mai larga puteti pune si cateva capsuni intregi.

Pastrati sticlele in camara si, cand aveti pofta rasfatati-va cu un paharel de capsunata dulce si aromata. Pofta buna!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *