CARNATI DE CASA

CARNATI DE CASA
In fiecare an,inainte de Craciun,preparam cei mai buni carnati de casa.Este o reteta simpla,deloc pretentioasa,la care nu am ce sa schimb.Carnatii sunt gustosi,fara prea multa grasime,atat cat trebuie de picanti si aromati.
Este reteta preferata a sotului meu,spune ca sunt identici cu acei carnati de casa pe care ii facea bunicul lui odata.
Eu zic sa-i incercati  si va asigur ca n-o sa fiti dezamagiti 🙂 .

Ingrediente

  • 3 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 1 kg grasime(slanina)
  • 3 linguri cu varf de sare mare
  • 2 linguri si jumatate de boia de ardei dulce
  • 2 linguri  de ardei iute macinat
  • 1 lingura de piper
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 2 capatani mari de usturoi(130 g)
  • 350 ml apa (sau supa de oase /vegetala )
  • 5-6 m intestine de porc

Mod de preparare carnati de casa
Eu am cumparat intestinele deja curatate dar le-am mai pus vreo jumate de ora in apa cu cateva linguri de otet.Carnea am preferat s-o tocam la macelarie,astfel ne-am scutit de o munca in plus.Nu cumparati niciodata carnea deja tocata,e mult mai sigur sa ti-o toace macelarul cand o cumperi sau s-o toci acasa.
Pregatim si condimentele…
CARNATI DE CASA
Punem carnea intr-un vas mare,adaugam sarea si condimentele.Usturoiul il curatam si-l trecem prin presa ,apoi il pisam bine intr-un mojar sau bol.Adaugam si apa (sau putem folosi si o supa de oase sau vegetala,ca la mititei ) si formam un mujdei ,pe care il incorporam in timp ce framantam carnatii.
Aici trebuie o mana de barbat,dar nu-i neaparat obligatoriu :),pana ce compozitia e omogena si condimentele s-au imprastiat peste tot.
CARNATI DE CASA
Acum trebuie sa facem un test sa vedem ce gust au carnatii nostri,asta-i partea care ne place cel mai mult.Formam o chifteluta si o prajim in ulei incins pe ambele parti ,apoi degustam.Daca vi se pare ca lipseste ceva,acum e momentul sa adaugati .
Pregatim masina de tocat si atasam instrumentul pentru umplut  carnatii(tulumba) ,apoi tragem cate o bucata de intestin pe tulumba(ca in imaginea de mai jos) si le umplem.
CARNATI DE CASA
Noua ne place sa umplem matul fara intrerupere.
CARNATI DE CASA
Cand am terminat de umplut toate intestinele ,atarnam carnatii pe o vergea de lemn si-i punem la rece in camara pentru 2-3 zile,pentru a se scurge.
CARNATI DE CASA
Dupe ce s-au uscat se pot afuma daca aveti posibilitatea sau ii taiem bucati si-i pastram la congelator.
Sunt absolut miununati!Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “CARNATI DE CASA”

  1. Anul asta n-am participat la carnati.. din motiv de serviciu.. In schimb, l-am delagat pe barbatamiu` sa ajute mamele 🙂
    Si noi tot cam asa ii facem.. deci stiu ca-s buni!!
    Pupici

  2. cei mai buni carnati pe care i-am facut vreodata.Am facut urmatoarele modificari la reteta:usturoi 100 gr,supa de os 600 ml,si am adaugat oregano si nucsoara rasa.Mi-au iesit aprope 9 m de carnti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *