CARNATI DE CASA

carnati de casa

 Carnati de casa reteta simpla. Carnati din carne de porc sau in amestec cu vita, gustosi, aromati si foarte usor de preparat, cu ingrediente la indemana tuturor.

In fiecare an inainte de Craciun preparam cei mai buni carnati de casa. Este o reteta simpla, deloc pretentioasa, la care nu am ce sa schimb. Carnatii sunt gustosi, fara prea multa grasime, atat cat trebuie de picanti si foarte aromati. Este reteta preferata a sotului meu, spune ca sunt identici cu cei pe care ii facea bunicul lui odata.

 

Eu zic sa-i incercati, va asigur ca n-o sa fiti dezamagiti 🙂 .

Ingrediente

  • 3 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 1 kg grasime (slanina)
  • 3 linguri cu varf de sare mare
  • 2 linguri si jumatate de boia de ardei dulce
  • 2 linguri  de ardei iute macinat
  • 1 lingura de piper
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 2 capatani mari de usturoi (130 g)
  • 350 ml apa (sau supa de oase /vegetala )
  • 5-6 m intestine de porc

Mod de preparare carnati de casa
Eu am cumparat intestinele deja curatate dar le-am mai pus vreo jumate de ora in apa cu cateva linguri de otet. Carnea am preferat s-o tocam la macelarie, astfel ne-am scutit de o munca in plus. Nu cumparati niciodata carnea deja tocata, e mult mai sigur sa ti-o toace macelarul cand o cumperi sau s-o toci acasa.
Pregatim si condimentele.
carnati de casa
Punem carnea intr-un vas mare, adaugam sarea si condimentele. Usturoiul il curatam si-l trecem prin presa, apoi il pisam bine intr-un mojar sau bol. Adaugam si apa (sau putem folosi si o supa de oase sau vegetala, ca la mititei ) si formam un mujdei pe care il incorporam in timp ce framantam carnatii.
Aici trebuie o mana de barbat, dar nu-i neaparat obligatoriu 🙂 ,pana ce compozitia devine omogena iar condimentele s-au distribuit bine.
carnati de casa
Acum trebuie sa facem un test sa vedem ce gust au carnatii nostri, asta-i partea care ne place cel mai mult. Formam o chifteluta pe care o prajim in ulei, apoi o gustam. Daca vi se pare ca lipseste ceva, acum e momentul sa adaugati .
Pregatim masina de tocat si atasam instrumentul pentru umplut  carnatii(tulumba). Apoi tragem cate o bucata de intestin pe tulumba (ca in imaginea de mai jos) si le umplem.
CARNATI DE CASA
Noua ne place sa-l umplem  fara intrerupere.
CARNATI DE CASA
Cand am terminat de umplut toate intestinele, atarnam carnatii pe o bara de lemn si-i punem la rece in camara pentru 2-3 zile, pentru a se scurge.
CARNATI DE CASA
Dupe ce s-au uscat se pot afuma daca aveti posibilitatea sau ii taiem bucati si-i pastram la congelator.
Acesti carnati de casa sunt absolut miununati. Pofta buna!
Alte retete traditionale >>>

jumari de porc

sarmalle in foi de varza murata

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “CARNATI DE CASA”

  1. Anul asta n-am participat la carnati.. din motiv de serviciu.. In schimb, l-am delagat pe barbatamiu` sa ajute mamele 🙂
    Si noi tot cam asa ii facem.. deci stiu ca-s buni!!
    Pupici

  2. cei mai buni carnati pe care i-am facut vreodata.Am facut urmatoarele modificari la reteta:usturoi 100 gr,supa de os 600 ml,si am adaugat oregano si nucsoara rasa.Mi-au iesit aprope 9 m de carnti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *