CARTOFI CU CIUPERCI LA CUPTOR

patate-e-funghi-022

50 min

simplu

4 portii

Cartofi cu ciuperci la cuptor  ,o combinatie simpla si delicioasa,usor de preparat  ,care poate fi servita ca atare sau garnitura.

Ingrediente:

  • 600 g cartofi
  • 350 g ciuperci proaspete(champignon,hribi …)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper

Mod de preparare cartofi cu ciuperci la cuptor

Curatam ciupercile si le trecem prin jet rapid de apa(sau le puteti sterge cu un prosop/servetel de bucatarie  umed ) si le feliem mai grosolan.
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem in felii foarte fine ,folosind o mandolina sau un cutit bine ascutit.
Pregatim o tava pentru cuptor( 22×22 cm ) si punem 2 linguri de ulei de masline si usturoiul  feliat.
Asezam cartofii si ciupercile in tava,alternand feliile,punem deasupra cele 2 linguri de ulei ramase,saram si piperam,apoi presaram patrunjel tocat .
Turnam si vinul,acoperim tava cu folie de aluminiu si punem la cuptor 20-25 de minute.Dupa 15 minute luam folia si mai coacem alte 10 minute neacoperit.

Servim cat este cald,o portie de cartofi cu ciuperci la cuptor merge de minune cu o salata mixta proaspata.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “CARTOFI CU CIUPERCI LA CUPTOR”

  1. prezentare superba, ca de obicei! nu ma primesti si pe mine in blogrollul tau? sau putem face schimb de bannere, daca doresti! si eu te voi adauga cu mare drag, daca esti de acord!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *