CARTOFI DUCHESSE

60 min

simplu

45 - 50 portii

O garnitura simpla dar foarte gustoasa , cartofii duchesse pot sta fara probleme si pe un platou cu aperitive . Noua ne plac si simpli alaturi de o salata mixta ,cand vrem o cina lejera sau un pranz rapid.

Ingrediente :

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 g unt
  • 70 g cascaval (mozarella uscata sau chiar telemea rasa fin )
  • 30 g parmezan ras (optional )
  • un ou si un galbenus
  • sare (o lingurita ) si piper proaspat macinate
  • un varf de lingurita de nucsoara
Curatam cartofii,ii spalam si-i taiem cubulete .Ii fierbem pana se inmoaie ,ii scurgem foarte bine de apa si-i pasam ca pentru piure .Adaugam untul,branzeturile rase fin , sare , piper , nucsoara si ,dupa ce s-au mai racit un pic punem ouale (sau oul ).
Amestecam bine pentru omogenizarea ingredientelor si transferam compozitia intr-un sac à poche cu dui la alegere.
Acoperim doua tavi cu hartie de copt si formam rozete ,lasand un pic de spatiu intre ele.
Coacem cartofii duchesse pentru 25-30 de minute la 180-200 °C ,pana se rumenesc frumos deasupra .
Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *