CARTOFI DUCHESSE

60 min

simplu

45 - 50 portii

O garnitura simpla dar foarte gustoasa , cartofii duchesse pot sta fara probleme si pe un platou cu aperitive . Noua ne plac si simpli alaturi de o salata mixta ,cand vrem o cina lejera sau un pranz rapid.

Ingrediente :

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 g unt
  • 70 g cascaval (mozarella uscata sau chiar telemea rasa fin )
  • 30 g parmezan ras (optional )
  • un ou si un galbenus
  • sare (o lingurita ) si piper proaspat macinate
  • un varf de lingurita de nucsoara
Curatam cartofii,ii spalam si-i taiem cubulete .Ii fierbem pana se inmoaie ,ii scurgem foarte bine de apa si-i pasam ca pentru piure .Adaugam untul,branzeturile rase fin , sare , piper , nucsoara si ,dupa ce s-au mai racit un pic punem ouale (sau oul ).
Amestecam bine pentru omogenizarea ingredientelor si transferam compozitia intr-un sac à poche cu dui la alegere.
Acoperim doua tavi cu hartie de copt si formam rozete ,lasand un pic de spatiu intre ele.
Coacem cartofii duchesse pentru 25-30 de minute la 180-200 °C ,pana se rumenesc frumos deasupra .
Pofta buna !
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *