CARTOFI HASSELBACK

cartofi-046

70 min

simplu

4 portii

Cartofii Hasselback ,cunoscuti si sub numele de cartofi acordeon,sunt perfecti ca si garnitura alaturi de o friptura ,fie ea la cuptor sau la gratar ,dar pot fi serviti si simpli, alaturi de un bol mare de salata ,cu un sos delicios cum ar fi tzatziki,parmezan /cascaval rase,o lingura doua de smantana ,in functie de gusturie fiecaruia.

Ingrediente:

  • 8 cartofi potriviti ( aprox. 1,5 kg )
  • 100 + 20 g unt
  • sare si piper proaspat macinate
  • oregano,patrunjel,busuioc,cimbrisor
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare cartofi acordeon

Curatam cartofii si ii taiem feliute insa fara a -i patrunde de tot,astfel incat baza sa ramana intreaga.
Pregatim o tava si o ungem cu 20 g de unt.
Intr-un bol amestecam untul moale cu usturoiul pisat,ierburile tocate fin ,sare si piper.
Acest unt aromat il folosim pentru a unge ,cu multa rabdare fiecare cartof,inclusiv intre felii.
Ii asezam in tava si saram si piperam toata pe toata suprafata,apoi ii bagam la cuptor preincalzit la 200° C.
Coacem in jur de 50-60 de minute,stropind din cand in cand cu untul din tava,astfel vor capata o culoare rumena si apetisanta .Pofta buna!

Note:

  • puteti combina ierburile voastre preferate,nu-i neaparat sa le folositi pe cele date 😉
  • daca nu va surade ideea de a folosi unt,inlocuiti-l cu ulei de masline
  • pentru un plus de gust se poate adauga si jumatate de pahar de vin alb

cartofi-061

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “CARTOFI HASSELBACK”

  1. Foarte apetisanti si aromati, n-am incercat aceasta varianta simpla.

    Te-astept cu drag la provocarea Dulce Romanie, unde ingredientele vedeta sunt: ciocolata de casa, stafidele si mustul!
    pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *