CHEC CU RICOTTA SI PUDRA DE ROSCOVE

ricotta-038

  Pentru un inceput de saptamana cat mai frumos si plin de energie ,va aduc un dulce simplu si aromat,numai bun de servit alaturi de cafea,ceai ,lapticul de dimineata sau in orice moment al zilei.
Checul,datorita ricottei din compozitie ,are o consistenta umeda pe care eu o ador iar pudra de roscove ii da o o aroma speciala.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 500 g ricotta (sau urda)
  • 350 g zahar
  • 310 g faina
  • 1 pliculet de praf de copr ( 15 g )
  • 40 g pudra de roscove ( 3 linguri cu varf )
  • 4 linguri de lapte
  • un varf de lingurita de sare
Intr-un bol mare mixam ouale cu zaharulsi sarea pentru cateva minute.Adaugam apoi  ricotta si mai mixam pana la omogenizare.Incorporam faina si praful de copt cernute  si amestecam cu ajutorul unui tel,obtinem o compozitie cremoasa.

Intr-un alt bol micut amestecam si omogenizam bine pudra de roscove cu cele 4 linguri de lapte,apoi incorporam 6 linguri din compozitia cu ricotta.

Acoperim doua forme de chec  cu dimensiunile 11x25x6 (h) si punem compozitia alba,incercand sa o impartim in cantitati egale in ambele tavi.Deasupra punem din compozitia cu pudra de roscove( impartita in doua parti si aceasta).

Coacem 40-45 de minute la 180 °C,cuptor preincalzit.Dupa ce sunt coapte le scoatem pe un gratar sa se racesca ,apoi feliem si servim.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “CHEC CU RICOTTA SI PUDRA DE ROSCOVE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare