CHEC CU RODIE

Astazi va propun un desert simplu ,gustos si rapid de facut,chec cu rodie.Chiar daca ai mei prefera prajiturile ciocolatoase,cremoase,calorioase…,au mancat cu destula pofta si din acest chec,le-a placut pufosenia,gustul si culoarea glazurii.Sper sa va placa si voua si sa-l incercati in week-end!

Ingrediente

  • 210 g faina
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita esxtract de vanilie(sau o esenta)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita  cu varf  praf de copt
  • Decor
  • 75 g zahar pudra
  • 2 linguri suc proaspat de rodie
  • seminte de rodie

Mod de preparare chec cu rodie
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul,extractul de vanilie si un praf de sare pana ce compozitia se dubleaza.Adaugam  laptele si uleiul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de ciambella(guguluf) ,turnam compozitia si coacem 20-25 de minute la 180°C.

Intre timp ,intr-un castronel amestecam zaharul pudra cu cele doua linguri de suc proaspat de rodie.

Cand checul este gata,il lasam sa se raceasca complet si apoi il decoram cu glazura facuta inante si seminte de rodie.Servim cand glazura s-a intarit.Pofta buna!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

30 comentarii la “CHEC CU RODIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *