Dulciuri

Chec cu rodii

Daca va este pofta de un dulce rapid si simplu ,va recomand acest chec cu rodii glazurat ,dulce acrisor, plin de seminte de rodie. Mi se pare perfect langa cafeluta de dimineata,un ceai sau o ceasca de lapte.

Daca nu va plac sau nu gasiti rodii puteti folosi afine , zmeura sau capsune.

 

Ingrediente:

(pentru o tava mare de chec )

Aluat :

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • vanilie (extract /esenta sau zahar vanilat )
  • 120 g iaurt simplu
  • 300 g faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 6-7 linguri de seminte de rodie

Glazura :

  • 100 g zahar pudra
  • 5-6 linguri suc de rodie

 

Mod de preparare pentru reteta de chec cu rodii:

 

Intr-un bol frecati untul moale cu zaharul,apoi adaugati ouale pe rand ,amestecand bine dupa fiecare.Continuati cu iaurtul,sarea,vanilia.praful de copt si faina,ambele cernute .La final incorporati semintele de rodie.

chec cu rodii 002-tile

Acoperiti cu hartie de copt o tava de chec , puneti compozitiasi nivelati suprafata.

chec cu rodii 015

Coaceti 40 -45 de minute la 180-200 °C .Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea iar dupa ce s-a copt,lasati-l la racit pe un gratar .

Intre timp preparati glazura amestecand zaharul pudra cu sucul de rodie.

chec cu rodii

 

Cand checul s-a racit complet ,decorati-l cu glazura.Eventual ,pentru un aspect mai frumos puteti pune si cateva seminte de rodie pana sa se usuce glazura.

Spor la treaba si pofta buna!

chec cu rodii

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.