CHEC IN TREI CULORI

 

 

Din cand in cand ne mai vine pofta de cate un dulce simplu,bun de luat la pachet sau pentru micul dejun. Zilele trecute am facut un chec in trei culori , pufos si delicios ,cu cacao si turmeric ,fara niciun pic de praf de copt.

 

 

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 230 g faina
  • 70 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita de turmeric (curcuma )
  • 1 lingura de esenta de vanilie

Mod de preparare chec in trei culori 

Pentru ca nu vom folosi praf de copt trebuie sa mixam foarte bine albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea tare.

Asadar,separati cu mare grija ouale iar albusurile puneti-le intr-un bol mare ,adaugati un praf de sare si incepeti sa mixati .Cand albusurile au capatat volum si sau albit incepeti sa adaugati zahar,putin cate putin,mixand bine dupa fiecare tura 🙂 . Bezeaua obtinuta trebuie sa fie tare si lucioasa .

Galbenusurile se amesteca cu esenta,laptele si uleiul,apoi se incorporeza delicat la bezeaua facuta inainte .

La final incorporam faina cernuta,facand miscari de sus in jos ,asfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie .

CHEC IN TREI CULORI

 

Apoi o impartim in trei boluri,pe cat posibil cantitatile sa fie egale .

In primul bol punem o lingura de cacao si o incorporam delicat .

chec in 3 culori

 

In al doilea punem turmericul si amestecam.

chec in 3 culori.jpg 1

 

Iar compozitia din ultimul bol va ramane simpla .

038

 

Acoperim 2 tavi mici de chec cu hartie de copt si impartim compozitiile .Primul strat este cel cu cacao,al doilea cu turmeric iar ultimul simplu .

chec in 3 culori.jpg 2

 

Coacem checurile 35-40 de minute la 180 °C ,pentru siguranta faceti proba cu scobitoarea .

Taiati checurile numai dupa ce s-au racit complet.Chiar daca nu are praf de copt ,este un chec in trei culori pufos  si foarte gustos pe care vi-l recomand . Pofta buna !

069

 

070

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “CHEC IN TREI CULORI”

  1. Chiar este bun ca si medicament turmenicul. Este antiinflamator. Se ia ca si medicament. Super idee. Ma gandesc ca ar merge si niste morcov ras?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *