CHEESECAKE CU SOS DE AFINE

40 + 180 min

mediu

8-10 portii

Ca sa v-arat ca n-am cazut in letargie :),inca,va servesc,asa de lunea, cu un cheesecake  delicios si racoritor de care noi ne-am bucurat  in week-end.Si-apoi s-a deschis sezonul fructelor de padure si trebuie musai sa ne bucuram de ele si sa preparam tot felul de bunatati .

 

Ingrediente

  • Baza
  • 350 g biscuiti simpli
  • 150 g unt
  •  5 linguri de lapte
  • Crema
  •  400 g crema de branza tip philadelphia
  • 450 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie(sau o esenta )
  • 100 ml lapte
  • 10 g gelatina(5 folii)
  • Sos de afine
  • 400 g afine
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita de amidon

Mod de preparare cheesecake cu sos de afine

 

Baza o preparam astfel : biscuitii ii macinam in robot  sau ii punem intr-o punga si trecem cu sucitorul pest ei apoi ii amestecam cu laptele si untul topit.Folosesc lapte pentru ca imi place consistenta ,astfel baza nu va mai fi foarte tare.
Intr-o  tava cu inel detasabil si diametrul de 24 cm asezam hartie de copt si punem baza pe care o presam bine cu fundul unui pahar,apoi o punem la rece.

Crema se prepara relativ repede.Intai punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.Amestecam cu un tel crema de branza si apoi incorporam ,extractul de vanilie,200 de ml din smantana pentru frisca,restul de 250 de ml o mixam cu zaharul.Amestecam cele doua compozitii.
Scurgem gelatina si o dizolvam in laptele cald,nu fiert!Il lasam sa se raceasca complet si-l incorporam la crema.

Turnam crema pe baza,da,o turnam pentru ca de la lapte va capata o consistenta putin mai lichida si punem la rece pentru minim 3-4 ore dar e cel mai bine peste noapte.
Inainte de a indeparta inelul trecem cu un cutit cu lama subtire intre cheesecake si forma pentru a se dezlipi.

Topping: intr-o craticioara punem afinele,zaharul si 4-5 linguri de apa.Cand a inceput sa fiarba incorporam amidonul dizolvat in 50 de ml de apa si mai tinem pe foc pana cand  a dat primul clocot.Lasam sa se raceasca complet.
Sosul are un gust dulce-acrisor si se-mbina perfect cu crema dulce.

Feliem cheesecake-ul si servim decorat cu sos de afine.Un adevarat deliciu,pofta buna!

cheesecake cu sos de afine

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

27 comentarii la “CHEESECAKE CU SOS DE AFINE”

  1. Gata! M-am abonat la tine. Alt deliciu pe care va trebui sa-l fac iar si iar. Au ramas uitarii favoritele vechi in familia mea. Tort cu mascarpone de 5 ori la rand! Sa vedem cum va fi cu acest cheesecake, desi stiu dinainte ca creeaza dependenta! Te pup.

  2. In ce chip poate sa arata!!! Imi ploua in gura cand ma uit la poze, demential e totul!! si sosul.. omg, sunt innebunita dupa afine, fructe de padure in general! super taietura, pe bune!

  3. Ti-a iesit minunat! Mie gelatina imi da batai de cap. Tocmai am cules afine…. am sa le fac o surpriza fetelor mele cu aceasta minunatie dulce .

  4. Super bun! Preferatul meu . Am cules ieri afine , le-am pregatit pentru niste dulceata , dar tu ma faci sa micsorez portia :)) Cred ca cheesecake va scrie pe „fruntea” unor afine .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *