CHIFTELE CU CARTOFI LA CUPTOR

Chiftele cu cartofi la cuptor, o mancare simpla si gustoasa, usor de preparat, cu ingrediente la indemana tuturor. Chiftelele se coc impreuna cu cartofii la cuptor, asadar evitati prajeala si mirosul neplacut din bucatatrie. Desi, pentru aceasta reteta sunt indicati cartofii noi sau cei de marime mica, merge preparata si cu cartofi mai mari taiati cuburi. Combinatia este delicioasa, sosul de smantana ii da un gust grozav si, alaturi de o salata, aveti un pranz sau o cina simpla si buna.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

sursa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 2 linguri de ulei (pentru uns tava)
  • 450 g carne tocata de porc/mixta/vita/pui,etc.
  • o felie de paine fara coaja( aprox. 50 g)
  • 1 ou
  • 1 ceapa micuta
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper
  • patrunjel
  • Sos
  • 200 g smantana grasa(acra fermentata, 24% grasime)
  • 2 linguri ketchup/ sos barbecue/pasta de tomate
  • 1 lingurita rasa de boia dulce
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 50-70 ml apa
  • patrunjel pentru decor

Mod de preparare chiftele cu cartofi la cuptor

Intai preparati chiftelutele. Puneti la inmuiat in apa felia de paine. Intr-un bol incapator puneti carnea, oul, ceapa si usturoiul date prin razatoarea mica, condimentele, verdeata si apoi paine stoarsa foarte bine de apa. Amestecati bine pentru a se omogeniza bine ingredientele si lasati deoparte sa se odihneasca.

Intre timp, curatati si taiati carofii in cuburi si porniti cuptorul la 200°C. Ungeti o tava de 22×30 cm cu cele doua linguri de ulei si asezati cartofii. Formati apoi chiftelutele, un pic mai mici decat o nuca si asezati-le peste cartofi.

Acoperiti tava cu un capac sau o folie de aluminiu si puneti-o la cuptor pentru 20 de minute.

Acum puteti prepara si sosul. Amestecati intr-un bol smantana, ketcup-ul(sau ce ati ales sa folositi), sarea,piperul si boiaua. Mie imi place mai mult cu sos barbecue dar iese la fel de bun si cu ketchup sau pasta de tomate. Omogenizati bine si subtiati cu apa.

Dupa 20 de minute scoateti tava din cuptor si distribuiti sosul deasupra.

 

Puneti din nou vasul la cuptor pentru inca 15-20 de minute sau pana cand mancarea se rumeneste frumos. Cand e gata, presarati patrunjel proaspat sau marar, daca va place mai mult. Mancati-o calda, alaturi de salata preferata. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *