CHIFTELUTE DE DOVLECEI

zucchini-029

Luna aceasta, Provocarea secreta gazduita de Mimmi,mi-a adus bucuria de a rasfoi inca o data un blog tare drag mie,nu numai pentru retetele delicioase,cat si pentru articolele minunate despre locurile pe unde a calatorit si nu numai,In jurul Kadiei.
Am ales reteta asta pentru ca n-am mai mancat de mult timp chiftelute din dovlecei si aveam o pofta de nedescris.Asa cum ma asteptam,au fost grozave si,s-au terminat asa de repede cum le-am facut. 😀

Ingrediente:

  • 2 dovlecei (450 g)
  • 100 g cascaval ras ( merge perfect si telemeaua )
  • 1 ou
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri marar proaspat tocat
  • 2 linguri pline cu faina
  • sare
  • piper
  • 1lingura de ulei pentru prajit
Spalam dovleceii si-i dam pe razatoarea mare.
Intr-un bol radem cascavalul,adaugam oul,mararul tocat,usturoiul pisat,sare si piper .Stoarcem cu mainile dovleceii rasi si-i adaugam in bol,apoi adaugam  faina si amestecam bine pentru omogenizarea compozitiei.
Formam chiftelute pe care coacem intr-o tigaie antiaderenta cu peretii grosi,2-3 minute pe fiecare parte,pana ce se rumenesc frumos.Obtinem 16-17 bucati.
Servim calde ,dar si reci sunt la fel de bune.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

25 comentarii la “CHIFTELUTE DE DOVLECEI”

  1. Nu mi-au iesit de nici un fel :))
    Nu mi s-au prajit la interior … Ce am gresit?
    Am facut totul intocmai ca si reteta.

    1. La mine era tot moale. Se vedea interiorul nefacut. Am incercat de două ori, la foc mic si la cuptor. Acelaşi lucru. Chiar nu stiu unde greşesc. Imi plac tare mult zucchinele si mi-e cosa ca nu imi ies.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare