CHIFTELUTE DE NAUT – FALAFEL

40 min

simplu

15 portii

Cred ca nu trece luna sa nu am comanda de falafel.Fiica-mea le iubeste asa de mult inacat ar manca in fiecare saptamana chiftelute de naut .Si mie imi plac ,sunt foarte foarte aromate ,satioase si perfecte pentru perioadele de post .

 

 

Ingrediente :

  • 250 g naut ( pus la inmuiat 24 de ore in apa )
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • o legatura mare de patrunjel
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa de coriandru praf
  • 1 lingurita rasa de chimion ( cumin ,NU chimen )
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 6 linguri de ulei de masline pentru prajit

Mod de preparare chiftelute de naut

Scurgem nautul de apa in care a stat (am avut 520 g dupa ce a stat la inmuiat ) ,il punem intr-un robot de bucatarie si mixam pana obtinem o pasta granulata.Noua ne place cu granulatia mai mare dar ,daca preferati o compozitie mai cremoasa,mixati mai mult.La fel procedam si cu ceapa,usturoiul si patrunjelul .
Transferam tortul intr-un bol,adaugam faina (doar 3 linguri la inceput ) ,bicarbonatul,sarea si condimentele.
Amestecam bine si ,daca nu este legata sa putem forma chiftelutele mai adaugam si faina ramasa.Lasam compozitia sa se odihneasca jumatate de ora.
Formam chiftelute lunguiete ori rotunde tip sfera sau aplatizate si le prajim in doua ture intr-o tigaie antiaderenta in care am pus cate 3 linguri de ulei pentru fiecare tura de prajit.
Se pot insa praji si in baie de ulei dar eu prefer varianta asta.
Mancam chiftelutele calde ,alaturi de un sos de iaurt .
Ce mai mult ne place cel cu tahini ( la 250 g iaurt simplu ,adaugam o lingura de tahini ) sau cu usturoi si menta .Dar se pot servi si pe lipii cu tahini,salata,ceapa,rosii,varza,etc. Pofta buna !
falafel-2B0241

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “CHIFTELUTE DE NAUT – FALAFEL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *