Dulciuri

Ciocolata de casa. Reteta simpla

 

Ciocolata de casa este unul din deserturile preferate din copilaria mea. Reteta este una simpla, romul nu-i lipseste niciodata si,de data asta am imbogatit-o cu arahide si stafide aurii. O puteti face cu nuci usor prajite,alune de padure ,caju sau diverse fructe uscate.

Sau,daca nu va place ciocolata de casa cu cacao, o puteti face alba,cu cereale si merisoare uscate,asa cum am facut eu aici (click).

Ingrediente:

 

  • 120 ml apa
  • 170 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 80 g arahide prajite (sau nuci,alune,caju)
  • 40 g stafide aurii (merisoaare, goji, caise sau smochine uscate, etc.)

Mod de preparare pentru reteta de ciocolata de casa:

 

Intai taiati untul cubulete si lasati-l la temperatura camerei. Daca este rece din frigider, va raci siropul si compozitia se va intari prea repede.

Intr-o craticioara puneti apa si zaharul la foc mic. Amestecati continuu si,de cand a inceput sa fiarba,mai lasati exact 3 minute la foc mic.

Trebuie sa obtinem un sirop dens, nu foarte fluid sau foarte gros. De el depinde reusita ciocolatei; daca e prea subtire ciocolata va fi moale iar daca e prea gros, ciocolata se va sfaramita.

Dupa ce am stin focul adaugam untul moale si amestecam pana se topeste. Punem apoi si laptele praf, cacao, praful de sare si esenta de rom.

Omogenizam bine.

ciocolata de casa

Adaugam arahidele si stafidele.

*Am folosit acest lapte praf (cutie de 300 g ) cumparat de la Cadoro,poate va este de ajutor daca locuiti in Italia 🙂 .

 

Tapetam o tava de 23×23 cm cu folie alimentara si turnam ciocolata,niveland-o bine.

ciocolata de casa.jpg 2

Punem ciocolata la rece si,dupa ce s-a intarit,o taiem cu un cutit cu lama subtire pe care o trecem prin apa rece dupa fiecare taietura.

Spor la treaba si pofta buna!

ciocolata de casa

ciocolata de casa

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.