CIOCOLATA DE CASA

 

Ciocolata de casa este unul din deserturile preferate din copilaria mea.Reteta este una simpla,romul nu-i lipseste niciodata si,de data asta am imbogatit-o cu arahide si stafide aurii.O puteti face cu nuci usor prajite,alune de padure ,caju sau diverse fructe uscate.

Sau,daca nu va place ciocolata de casa cu cacao,o puteti face alba,cu cereale si merisoare uscate,asa cum am facut eu aici (click).

 

Ingrediente

  • 120 ml apa
  • 170 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • 80 g arahide prajite (sau nuci,alune,caju)
  • 40 g stafide aurii (merisoaare,goji,caise sau zmochine uscate,etc.)

 

Mod de preparare ciocolata de casa

Intai taiati untul cubulete si lasati-l la temperatura camerei.Daca este rece din frigider,va raci siropul si compozitia se va intari prea repede.

Intr-o craticioara puneti apa si zaharul la foc mic.Amestecati continuu si,de cand a inceput sa fiarba,mai lasati exact 3 minute la foc mic.

Trebuie sa obtinem un sirop dens,nu foarte fluid sau foarte gros.De el depinde reusita ciocolatei;daca e prea subtire ciocolata va fi moale iar daca e prea gros ,ciocolata se va sfaramita.

Dupa ce am stin focul adaugam untul moale si amestecam pana se topeste.Punem apoi si laptele praf,cacaoa,praful de sare si esenta de rom.

Omogenizam bine.

ciocolata de casa

Adaugam arahidele si stafidele.

*Am folosit acest lapte praf (cutie de 300 g ) cumparat de la Cadoro,poate va este de ajutor daca locuiti in Italia 🙂 .

ciocolata de casa

 

Tapetam o tava de 23×23 cm cu folie alimentara si turnam ciocolata,niveland-o bine.

ciocolata de casa.jpg 2

Punem ciocolata la rece si,dupa ce s-a intarit,o taiem cu un cutit cu lama subtire pe care o trecem prin apa rece dupa fiecare taietura.Pofta buna !

ciocolata de casa

ciocolata de casa

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *