Ciorbe / Supe

Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si bacon

Pentru ca gasim din plin pe piata sfecla rosie, va propun o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si bacon savuroasa si sanatoasa.

ciorba de cartofi cu sfecla rosie

Acum ca a venit  vremea rece pregatesc macar o ciorbita pe saptamana. Mai fac si vara dar mai rar, mai ales din legume, care se pot manca si reci din frigider.

Ingrediente:

  • 100 ml ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov mare
  • 1 tija de telina
  • 1/2 ardei gras
  • 1 sfecla rosie(300 g)
  • 850g cartofi
  • 200 g bacon
  • 350 ml bors
  • 150 ml pasta de rosii
  • 2 oua
  • leustean proaspat
  • sare

Mod de preparare pentru reteta ciorba de cartofi cu sfecla rosie si bacon:

 

Curatam si tocam ceapa, apoi o punem la calit in ulei 2-3 minute, adaugam  baconul taiat fin si mai calim inca doua minute.

Urmeaza cartofii taiati cuburi, telina si ardeiul tocate, morcovul si sfecla date prin razatoarea mare. Completam cu apa (cam (1,750 ml),saram dupa gust si fierbem pana ce legumele sunt facute (20 minute).

Punem pasta de rosii, apoi borsul fiert si ouale batute, continuam fierberea inca 5 minute si putem stinge focul. Adaugam leusteanul tocat si ciorbita este gata.

ciorba de cartofi cu sfecla rosie

Putem servi si cu smantana, este delicioasa. Pentru cine vrea o varianta de post, poate elimina baconul, iar ouale se pot inlocui cu taitei de casa fara ou.

Spor la treaba si pofta buna!

ciorba de cartofi cu sfecla rosie
ciorba de cartofi cu sfecla rosie

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.