CIORBA DE LEGUME CU SUNCA AFUMATA

O portie de ciorba de legume cu sunca afumata n-as putea refuza niciodata. Reteta mea este simpla, delicioasa si usor de preparat, are un gust grozav de la sunca afumata si puteti folosi legume la alegere, care sunt pe placul vostru sau de sezon.

Daca va place, o puteti manca cu smantana, ardei iute si neaparat painica proaspata de casa .Este grozava, pe cuvant 🙂 !

Ingrediente

  • 270 g sunca afumata
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras micut
  • o tija de telina apio sau o jumatate de telina radacina
  • 1 dovlecel mare
  • 4-5 cartofi medii
  • 400 g rosii cubulete din conserva
  • zeama de lamaie sau bors de putina
  • sare dupa gust
  • 1 legatura de leustean

Mod de preparare ciorba de legume cu sunca afumata

Intr-o oala de 5 l incalzim uleiul si calim sunca afumata tocata bastonase. Cand a prins un pic de culoare, adaugam ceapa, morcovul, telina si ardeiul, curatate si tocate.

Adaugam si un pic de sare si le lasam se se caleasca 2-3 minute.

Apoi adaugam cartofii si  dovlecelul taiat cuburi, vreo 2-2,5l de apa, saram si fierbem acoperit pana cand legumele incep sa se inmoaie.

*Daca acriti ciorba cu bors, puneti apa doar cat de acopere legumele de doua degete.

Adaugam rosiile cubulete cu tot cu sucul din conserva si zeama de lamaie ( sau borsul) dupa gust.

Dupa cateva clocote, gustati, mai potriviti de sare sau acreala si la final, adaugati leusteanul tocat.

Mancati ciorba calda, cu smantana, ardei iute sau simpla, dupa gustul vostru. Pofta buna!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *