CIORBA DE MIEL

 

Ciorba de miel nu-mi lipseste niciodata de pe masa de Paste. Reteta mea este simpla, gustoasa si se prepara foarte usor. Nu folosesc multe radacinoase sau legume, o acresc cu bors, adaug ou batut si mult leustean proaspat. Rezultatul este delicios de fiecare data si v-o recomand si voua cu mare drag.

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel (gat, spata, ceva coaste)
  • 1 ceapa alba uscata
  • 3 cepe verzi
  • o bucatica mica de telina ( sau o tija)
  • 1 ardei gras micut
  • 1 morcov mediu
  • 400 g rosii cubulete ( de la borcan sau conserva)
  • 500 ml bors proaspat
  • 1 ou mare
  • o legatura de leustean proaspat

Mod de preparare ciorba de miel

Spalati si curatati foarte bine carnea de pielite si grasimea in exces.

Puneti-o la fiert cu apa cat s-o acopere de doua trei degete. Adaugti si putina sare, apoi spumti ori de cate ori este nevoie.

Intre timp spalati, curatati si tocati radacinoasele si legumele.

Dupa ce se dispare orice urma de spuma, adaugati legumele si radacinoasele, adaugati o lingurita de sare si lasati la fiert pana cand se fierbe carnea complet.

Adaugati apoi rosiile, mai dati cateva clocote, borsul, potriviti de sare si oul batut. La final adaugati leusteanul tocat si ciorba este gata.

Daca va place o puteti manca cu smantana si ardei iute. Pofta buna!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “CIORBA DE MIEL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *