CIORBA DE PERISOARE

mix-2B062

90 min

mediu

6-8 portii

Asta este una dintre ciorbele cu care am crescut si  o fac destul de des pentru ca ne place mult tuturor .Ciorba de perisoare o fac exact asa cum o face si mama ,este cea mai usoara si gustoasa ciorba . Perisoarele sunt moi ,zeama delicioasa iar taitelul de casa  o completeaza .

Ingrediente :

  • o ceapa mare
  • 2 cartofi
  • un morcov mare
  • jumatate de radacina de telina
  • un ardei gras
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 – 2,5 l apa
  • sare
Perisoare :
(45 de bucati mai mici decat o nuca )
  • 600 g carne tocata (porc,vita ,pui, ce doriti )
  • 70 g orez
  • un ou
  • o ceapa mica
  • sare si piper
  • marar (proaspat sau uscat )
In plus :
  • taitel de casa ( o jumatate de compozitie ),orez sau paste de cumparat
  • 400 g rosii cubulete din conserva (sau suc concentrat de rosii )
  • zeama de lamaie ,otet sau bors de putina
  • verdeata la alegere (eu prefer mararul )
Intr-o oala mare punem legumele curatate si tocate ,uleiul ,o lingurita de sare si 2 -2,5 l apa .Daca alegeti sa acriti ciorba cu bors de putina puneti numai 2 litri .Fierbem pana ce legumele incepsa se inmoaie si intre timp preparam perisoarele.
Intr-un bol punem carnea ,orezul,oul ,ceapa data pe razatoarea mica ,mararul ,sare si piper proaspat macinate ,Amestecam foarte bine sa se omogenizeze ingredientele.
Apoi ,cu mainile umezite formam mici bile ,mai mici decat o nuca si le asezam pe un capac de lemn sau o tava .
Cand legumele sunt aproape fierte ,dam focul la minim si punem perisoarele .
Acoperim si fierbem la foc mic in jur de jumatate de ora pana ce sunt gatite .Scoateti o perisoara pe o farfurie si taiati-o in doua sa vedeti daca sunt fierte si in interior .
Apoi punem rosiile ,borsul sau zeama de lamaie ,jumatate din compozitia de taitel de casa ,lasati-le sa fiarba inca 10 minute si stingeti focul .Acum adaugati si verdeata ,amestecati delicat si ciorba este gata .
Seviti cu ardei iute ,smantana sau cu ce va place .Pofta buna !
 mix-2B064

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “CIORBA DE PERISOARE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *