COAJA DE LAMAIE SI PORTOCALA LA BORCAN

 

Coaja de lamaie si portocala cu zahar la borcan imi aduce aminte de momente placute din copilaria mea fericita .De cate ori cumpara mama lamai sau portocale ,era sarcina mea sa le dau pe razatoare ,sa le amestec cu zahar si sa le pun intr-un borcan la rece,in frigider.Pe atunci spalam lamaile cu apa rece si le stergeam ,nu foloseam burete,bicarbonat sau apa calduta ca acum.

Metoda asta de conservare a cojilor de lamai si portocale imi place foarte mult pentru ca se pastreaza foarte bine aroma lor .

Ingrediente

  • lamai si portocale
  • zahar (am folosit brun )

Spalam lamaile si portocalele in apa calduta cu bicarbonat cu ajutorul unui burete nou de bucatarie.

038

Le stergem si le dam pe razatoarea cu gauri mici ,evitand pe cat posibil partea alba.

045

Asezam in borcane straturi de coaja de lamaie si zahar,primul fiind de coaja de lamaie iar ultimul de zahar .

La fel procedam si cu portocalele.

coaja de lamaie

 

Pastram borcanele obtinute la frigider ,zaharul se va topi iar coja citricelor ca deveni transparenta si va avea o aroma minunata .Este o metoda simpla si eficienta cum spuneam si coaja pastrata atfel poate fi folosita cu succes in deosebi la aluaturile dulci gen gogosi,cozonaci ,etc sau si la alte dulciuri ,de exemplu orez cu lapte .

Daca nu va surade ideea puteti sa conservati cojile uscate,transformandu-le in pudra ,aveti reteta aici (click ) . Spor la treaba !

092

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *