COCKTAIL APEROL SPRITZ

Aperol spritz este unul dintre cele mai consumate cocktail-uri in partea de nord  a Italiei .In zona Treviso,unde locuiesc eu, cand comanzi un aperol spritz,ti se da si o cupa cu chips-uri de cartofi,merge de minune 🙂 .

Este usor de preparat si acasa,perfect pentru o seara cu prietenii,de week-end sau in deschidera unei mese festive.

 

Ingrediente

  • 3 parti de prosecco (90 ml)
  • 2 parti de aperol (60 ml)
  • 1 parte apa minerala (30 ml)
  • o jumatate de felie de portocala
  • cuburi de gheata
  • 2 masline verzi

 

Mod de preparare cocktail aperol spritz

*Ingredientele de mai sus sunt pentru un singur cocktail.

Pregatiti pahare cu picior (pentru vin rosu) ,puneti intai gheata,apoi prosecco.Amestecati ,adaugati aperolul si apa minearala.

Intr-un betisor de frigaruie infigeti cate doua masline verzi si puneti-l in pahar.Adaugati jumatatea de felie de portocala si,daca doriti,un pai pentru cocktail-uri.

De data asta n-am pus gheata,prosecco si aperolul au fost destul de reci si,fiind iarna,merge si fara 🙂 .

Cocktailul este gata de baut si merge perfect alaturi de aperitive festive sau nu,importanta este compania! Pofta buna!

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *