COCKTAIL APEROL SPRITZ

Aperol spritz este unul dintre cele mai consumate cocktail-uri in partea de nord  a Italiei .In zona Treviso,unde locuiesc eu, cand comanzi un aperol spritz,ti se da si o cupa cu chips-uri de cartofi,merge de minune 🙂 .

Este usor de preparat si acasa,perfect pentru o seara cu prietenii,de week-end sau in deschidera unei mese festive.

 

Ingrediente

  • 3 parti de prosecco (90 ml)
  • 2 parti de aperol (60 ml)
  • 1 parte apa minerala (30 ml)
  • o jumatate de felie de portocala
  • cuburi de gheata
  • 2 masline verzi

 

Mod de preparare cocktail aperol spritz

*Ingredientele de mai sus sunt pentru un singur cocktail.

Pregatiti pahare cu picior (pentru vin rosu) ,puneti intai gheata,apoi prosecco.Amestecati ,adaugati aperolul si apa minearala.

Intr-un betisor de frigaruie infigeti cate doua masline verzi si puneti-l in pahar.Adaugati jumatatea de felie de portocala si,daca doriti,un pai pentru cocktail-uri.

De data asta n-am pus gheata,prosecco si aperolul au fost destul de reci si,fiind iarna,merge si fara 🙂 .

Cocktailul este gata de baut si merge perfect alaturi de aperitive festive sau nu,importanta este compania! Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *