COCKTAIL CU CREVETI

Reteta de cocktail cu creveti este una foarte simpla si delicioasa,perfecta pentru orice ocazie fesiva.Este un aperitiv gustos si elegant,care va satisface si cele mai pretentioase papile 🙂 .

Crevetii proaspeti sunt ideali dar,daca nu-i gasiti asa usor,puteti folosi si prefierti,congelati.

Cocktailul de creveti se serveste in cupe mici,pe un pat de salata verde sau cosulete din aluat pentru foi de placinta sau foietaj,cu conditia sa le umpleti inainte de servire.

 

Ingrediente

  • 400 g creveti proaspeti sau congelati
  • 100 g maioneza
  • 2 linguri de ketch-up
  • 1 lingurita de cognac
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • salata verde
  • felii de lamaie

Intai ne ocupam de creveti.Daca folositi proaspeti,curatati-i bine si clatiti-i sub jet de apa rece.Lasati 12 bucati cu codita pentru decor.

Daca aveti congelati,puneti-i direct in apa care clocoteste si,din momentul in care a dat in fiert ,lasti numai un minut.

 

Apoi puneti un vas cu apa la fiert si,cand a dat in clocot,puneti crevetii si fierbeti-i maxim doua minute.Nu exagerati pentru ca vor deveni gumosi.Scoteti-i intr-o sita sa se scurga bine si lasati-i pana se racesc complet.

Intre timp preparati sosul.Amestecati maioneza cu ketchup-ul,cognac-ul,zeama de lamaie,sare si piper dupa gust.In locul piperului puteti pune cateva picaturi de sos Tabasco.Si putin sos Worcestershire da un gust deosebit amestecului.

Tocati apoi crevetii si amestecati-i cu sosul.

Pregatiti apoi 6 cupe (daca aveti din cele pentru cocktail,sunt perfecte),asezati frunze de salata verde spalate,uscate si impartiti compozitia in mod egal in fiecare.

Decorati cupele cu crevetii pe care i-ati lasat cu codita si felii de lamaie.Pastrati la rece pana in momentul in care serviti.Pofta buna !

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *