CORNULETE FRAGEDE CU GEM SI NUCI

40+120 min

mediu

50-60 portii

De pe masa de Craciun nu-mi lipsesc niciodata aceste cornulete fragede cu gem si nuci si turta dulce pentru ca sunt preferatele mele. Chiar daca am deja pe blog o reteta de cornulete cu untura, aceea are in compozitie drojdie iar aceasta praf de copt si otet din vin alb. Reteta de cornulete fragede cu gem si nuci  este simpla si gustoasa iar cornuletele se topesc pur si simplu in gura. Nu contin deloc zahar in compozitie, dar nu va faceti griji, gemul din umplutura si zaharul pudra din belsug sunt suficiente.

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 520 g faina (plus 2-3 linguri pentru planul de lucru )
  • 250 g untura
  • 1 ou mic
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml apa
  • 2 linguri de otet
  • un praf de sare
  • aroma la alegere ( eu am folosit vanilie )
  • Umplutura
  • 350 g gem/marmelada de prune
  • 150 g -200 g nuci macinate
  • Decor
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare cornulete fragede cu gem si nuci
Amestecam toate ingredientele intr-un bol pana obtinem un aluat ferm pe care il lasam la rece o ora doua. Nu framantati exagerat pentru ca untura se va topi prea mult si aluatul va fi  moale.
Intre timp pregatim umplutura amestecand gemul sau marmelada cu nucile macinate. Adaugati doar 150 de g prima data iar daca compozitia nu este destul de groasa, adaugati si restul de nuci.
Dupa ce aluatul a stat la rece, il impartm in doua bucati egale si intindem din fiecare cate un dreptunghi, pe care il taiem in fasii. La maginea fasiilor de aluat punem din compozitia de gem cu nuci, rulam si taiem bucati de 3-4 cm. Le asezam in tavi si le coacem 25-30 de minute la 180-200 °C.
Cand le scoatem din cuptor, le pudram sau le tavalim prin zaharul praf. Sunt delicioase si se topesc in gura. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “CORNULETE FRAGEDE CU GEM SI NUCI”

  1. Nu știu cum făceau bunicile voaste (a celor care ati postat comentarii) cornulețele, dar bunica mea le făcea dulci. Iar eu, papagal de mine, nu mi-am dat seama ca aluatul nu are niciun pic de zahăr! Au ieșit niște cornulețe nedulci și exagerat de sfărâmicioase.

  2. Ati folosit untura cumparata de la magazin sau de la porc de tara?? Cat de diferit poate fi gustul…. facute cu unt si nu untura?? Eu faceam biscuiți spritati si cu untura (cand aveam )si cu unt dar par mai gustosi cei cu unt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *