CORNURI PUFOASE CU BRANZA SI PATRUNJEL

mix-2B058

60 min

mediu

16 portii

Cu ceva timp in urma,in postarile Retete fel de fel de la prieteni ,va povesteam de acei oameni minunati pe care facebook-ul mi i-a scos in cale.
Meryem este una dintre ele ,o fata talentata cu maini de aur care imparte cu bucurie retetele ei oricui are vointa sa gateasca.
Ea este responsabila pentru reteta de fata,care la origini se numeste katmer pogaca -placintele in straturi,pe care v-o recomand din toata inima pentru ca este absolut grozava.

Ingrediente
aluat :
  • 520-550 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 1 ou  (albusul se pune in aluat iar galbenusul il pastram deoparte pentru uns )
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
pentru uns foile : 75 g unt moale
umplutura :
  • 250 g branza
  • 4-5 linguri de patrunjel proaspat
Intr-un bol cernem faina ( 520 g pentru inceput )iar drojdia o dizolvam in putin lapte cald ,turnam in mijlocul fainii si-o lasam 5 minute sa creasca .In restul de lapte topim zaharul,sarea,adaugam albusul de ou si uleiul cald.Framantam pana obtinem un aluat omogen ,nu prea moale dar nici prea dur,trebuie sa aiba consistenta lobului urechii.
Nu se lasa deloc la crescut , se impate in 8 bucati pe cate le intindem in discuri de marimea unei farfurii.Le ungem pe fiecare cu unt,in afara de ultima foaie,apoi le intindem cu sucitorul intr-un disc mare,de cel putin 50 de cm.
Se taie aluatul in 16 bucati ,se umplu cu branza rasa amestecata cu patrunjelul tocat si se ruleaza.

Punem cornurile obtinute in tavi acoperite cu hartie de copt si le lasam sa creasca 15-20 de minute.Le ungem cu galbenusul ramas (eventual amestecat cu 2-3 linguri de lapte ),evitand pe cat posibil partile unde au fost taiate.Daca vreti ,presarati peste ele seminte de mac sau susan.

Coacem cornurile 25-30 de minute la 200 °C,pana se rumenesc frumos.Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “CORNURI PUFOASE CU BRANZA SI PATRUNJEL”

  1. Vai, cıt de frumoase ti-au ieşit, İuliana ! Şi ce fain se vad straturile ! Eu vreau sa le ıncerc ın varianta dulce. Mi-a facut pofta Elena. 🙂 Ma bucur tare mult ca ti-au placut. Nici nu se putea sa iasa altceva din mınutele tale pricepute. 🙂

  2. Multumesc,Meryem ! Si eu vreau,cu magiun de prune cred ca merg de minune.Da,tuturor ne-au placut si aluatul e grozav,il vad in multe combinatii.
    Multmesc inca o data,te pup ! :*

  3. De cate ori intru la tine pe blog imi vine o pofta nestavilita de gatit.Asa simplu si la obiect explici incat si- o nepriceputa ca mine face miracole.Multumesc pentru toate retetele pe care ni le oferi si pentru pozele frumoase .
    Sa te tina D-zeu sanatoasa sa imparti retetele tale faine cu noi multi ani de aici inainte.
    Din suflet,Lidia !

    1. Lidia,comentariul tau mi-a umplut sufletul de bucurie.Daca,prin postarile mele ,reusesc sa transmit si sa influentez asa cititrii mei,inseamna ca mi-am atins scopul.
      Multumesc frumos pentru mesaj ! 🙂

  4. Sunt foarte bune ! Cu jumatate de ora in urma le-am scos din cuptor..
    Multumesc,pentru reteta si pentru rabdarea de a explica pas cu pas.
    Cu drag,Nicoleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *