Aluaturi sărate

Cornuri pufoase cu branza si patrunjel

O reteta de cornuri pufoase cu branza si patrunjel, perfecta pentru mic dejunuri, sau pachetele de peste zi.

Cu ceva timp in urma, in postarile Retete fel de fel de la prieteni , va povesteam de acei oameni minunati pe care facebook-ul mi i-a scos in cale.
Meryem este una dintre ei, o fata talentata cu maini de aur care imparte cu bucurie retetele ei oricui are vointa sa gateasca.
Ea este responsabila pentru reteta de fata, care la origini se numeste katmer pogaca -placintele in straturi, pe care v-o recomand din toata inima pentru ca este absolut grozava.

Mai gasiti pe blog si o reteta de cornuri pufoase cu nutella, foarte simpla si minunata.

 

Ingrediente

aluat :
  • 520-550 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 1 ou  (albusul se pune in aluat iar galbenusul il pastram deoparte pentru uns )
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
pentru uns foile : 75 g unt moale
umplutura :
  • 250 g branza
  • 4-5 linguri de patrunjel proaspat

Mod de preparare pentru reteta cornuri pufoase cu branza si patrunjel:

Intr-un bol cernem faina ( 520 g pentru inceput )iar drojdia o dizolvam in putin lapte cald. O turnam in mijlocul fainii si-o lasam 5 minute sa creasca.
In restul de lapte topim zaharul, sarea, adaugam albusul de ou si uleiul cald.
Framantam pana obtinem un aluat omogen ,nu prea moale dar nici prea dur. Trebuie sa aiba consistenta lobului urechii.
Nu se lasa deloc la crescut , se imparte in 8 bucati pe care le intindem in discuri de marimea unei farfurii. Le ungem pe fiecare cu unt, in afara de ultima foaie. Apoi le intindem cu sucitorul intr-un disc mare, de cel putin 50 de cm.
Se taie aluatul in 16 bucati ,se umplu cu branza rasa amestecata cu patrunjelul tocat si se ruleaza.

Punem cornurile obtinute in tavi acoperite cu hartie de copt si le lasam sa creasca 15-20 de minute. Le ungem cu galbenusul ramas (eventual amestecat cu 2-3 linguri de lapte ),evitand pe cat posibil partile unde au fost taiate. Daca vreti, presarati peste ele seminte de mac sau susan.

Coacem cornurile 25-30 de minute la 200 °C,pana se rumenesc frumos.Pofta buna !

cornuri pufoase cu branza si patrunjel
cornuri pufoase cu branza si patrunjel
cornuri pufoase cu branza si patrunjel

* Dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.