CORONITE RASUCITE

120 min

mediu

12 portii

Acum ceva timp ,o fata draguta si priceputa impartasea cu noi reteta acestor coronite rasucite .Era inevitabil sa nu le testez pentru ca aratau foarte bine,mi-a placut mult procedeul de fabricatie 😀 si,nu in ultimul rand pentru ca sunt mare iubitoare de aluaturi.

Rezultatul a fost cel pe care il asteptam,au iesit  pufoase si foarte,foarte bune.Le-am servit alaturi de o ceasca mare cu lapte,mi-au placut insa si cu gem deasupra,dar nici simple nu sunt de lasat.
Asa ca,daca va surade si voua ideea,incercati-le!

Ingrediente:

  • 300 ml lapte cald
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
  • 9 linguri ulei de masline
  • 2 oua (unul il folosim la uns,amestecat cu 2 linguri de iaurt sau lapte)
  • 1 lingura si jumatate de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 125 g unt moale
  • 550 g faina
  • susan

Mod de preparare coronite rasucite

Intr-un castron punem faina si drojdia uscata,iar daca folosim proaspata,o dizolvam cu un pic de lapte cald si o lingura de zahar,apoi o punem in centrul fainii si asteptam sa apara bule de aer la suprafata ei.
Intr-o cana amestecam laptele cald cu uleiul,zaharul,sarea si oul.
Amestecam bine sa se omogenizeze,turnam putin cate putin peste faina si framantam in jur de 10 minute,pana aluatul devine moale si nelipicios.
Apoi acoperim castronul si lasam aluatul la crescut in jur de 40 de minute.

Cand aluatul e gata de modelat il impartim in 12 bilute aproximativ egale.
Luam cate o bila si o intindem cu sucitorul,dandu-i forma de oval mai lunguiet.Ungem ovalul cu unt moale si il taiem in multe fasii.,apoi rulam si incolacim snurul obtinut,lipind capetele dedesupt.

Coronitele obtinute le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt si le mai lasam sa cresca vreo 15 minute .Apoi le ungem cu oul batut amestecat cu o lingura doua de iaurt sau lapte si presaram susan deasupra.
Coacem 25-30 de minute la 180°C.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “CORONITE RASUCITE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *