COTLETE DE PORC IN SOS DE VIN ALB

Cotlete de porc in sos de vin alb, un preparat delicios si foarte rapid de facut. Gatite in acest mod, cotletele devin fragede si gustoase, iar sosul de vin alb delicat si cremos, se potriveste prefect. Va recomand sa folositi un vin bun, de calitate, astfel sosul va avea un gust minunat.

Puteti folosi si cotlete de porc fara os, depinde de preferintele voastre, dar si cele cu os sunt la fel de bune.

Eu zic sa incercati reteta, cu siguranta va fi pe placul tuturor, chiar si celor mai pretentioase papile 🙂 .

 

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

 

Ingrediente

  • 2 cotlete de porc cu os (sau fara)
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 150 ml de vin alb sec
  • 1 lingurita rasa de amidon (sau o lingura rasa de faina)
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat

 

Mod de preparare cotlete de porc in sos de vin alb

Sarati si piperati cotletele de porc pe ambele parti, apoi dati-le prin faina.

Sau, daca nu va incanta ideea de a le praji tapetate cu faina, puteti sari pasul acesta, e suficient doar sa le dati cu sare si piper.

Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajiti cotletele pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Adaugati apoi vinul la temperatura camerei, acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic, 20-25 de minute, depinde de grosimea cotletelor, sau pana cand intra usor furculita in ele.

Daca sosul de vin scade prea mult, adaugati o cescuta de apa calda.

Cand sunt aproape gata, amestecati amidonul cu putina apa si turnati-l in cratita. Amestecati bine, mai dati doua trei clocote, potriviti de sare si piper daca mai este cazul si stingeti focul.

Daca folositi faina, procedati in acelasi fel, doar ca trebuie sa fierbeti minim timp de 5 minute, pentru ca faina nu fierbe instantaneu, ca si amidonul.

Daca sosul vi se pare mult prea cremos, subtiati-l cu putina apa calda.

La final, presarati patrunjelul proaspat tocat. Pofta buna !

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *