CREMA DE LAMAIE

Crema de lamaie se numara printre preferatele mele. Este exact asa cum imi place mie, fina, aromata si delicioasa, perfecta pentru a umple un tort sau o prajitura, dar merge de minune si la prepararea deserturilor la pahar.

Eu am folosit-o la o prajitura  care, asa cum va spuneam si pe pagina de facebook, a placut mult si ciocolatosilor mei.

Daca va place aroma de lamaie, eu zic s-o incercati, cu siguranta veti fi placut surprinsi de gustul dulce acrisor al cremei.

 

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura de amidon (20 g) sau 45 g faina
  • 250 ml lapte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la o lamaie mica
  • 200 g de unt (82% grasime)

Mod de preparare crema de lamaie

Intr-o craticioara amestecati bine oul cu zaharul si amidonul. Turnati laptele cald, puneti vasul pe foc si fierbeti la foc mic. Cand a dat un clocot doua, crema este gata, amidonul fierbe instantaneu. Nu uitati sa amestecati constant sa nu se lipeasca.

Daca folositi faina, mai lasati pe foc minim 5 minute din momentul in care a dat in clocot, pentru ca faina sa fie fiarta.

Incorporati zeama, coaja de lamaie si amestecati bine.

Transferati imediat crema intr-un bol de ceramica sau sticla ( se va raci mai repede) si acoperiti-i suprafata cu folie de plastic, astfel nu va face coaja(pojghita) deasupra.

In timp ce se raceste crema, mixati untul spuma intr-un bol incapator.

Incorporati apoi cate doua linguri din crema bine racita in untul spumat si amestecati pana se incorporeaza complet. Continuati asa pana cand terminati si restul de crema.

Pastrati crema de lamaie la rece sau folositi-o imediat la umplerea dulciurilor. Daca o tineti la frigider se va mai intari din cauza untului, dar, cand doriti s-o folositi, lasati-o 15 minute la temaperatura camerei, apoi amestecati-o bine cu un tel. Va avea consistenta perfecta si va putea fi intinsa cu usurinta. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *