CREMA DE MASCARPONE SI CAFEA

 

 

Crema de mascarpone cu cafea,o reteta extrem de simpla si rapida dar foarte fina si delicioasa.O puteti folosi la umplerea prajiturilor sau a torturilor,va asigur ca este o crema foarte rapid de preparat ,aromata si foarte fina.

Cantitatile sunt suficiente pentru umperea unui tort de 22 cm diametru cu 3 blaturi.

 

 

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra
  • 2 linguri cafea solubila (ness )
  • 2 linguri apa

Mod de preparare crema de mascarpone si cafea

Intr-un bol punem mascarponele,smantana pentru frisca (nebatuta ),zaharul pudra si cafeaua solubila dizolvata in cele doua linguri de apa.

*Daca nu va place aroma cafelei,puteti inlocui cele doua linguri de ness cu cacao, amestecata cu cele doua linguri de apa.

crema de mascarpone si cafea

Mixati pana cand se formeaza o crema consistenta si omogena .Din cantitatile date ies aproximativ 600 g crema.Asta-i tot! Simplu,nu-i asa ?

crema de mascarpone si cafea

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

42 comentarii la “CREMA DE MASCARPONE SI CAFEA”

    1. faceti un sirop 200g zahar 200g apa il fierbeti pina la 120 grade si il aadugati fierbinte peste 5 galbenusuri batute se adauga in fir subtire pe marginea castronului continuind sa bateti cu mixerul pina se raceste asaouale nu vor mai fi crude

  1. Fenomenală crema asta. Super rapid de făcut si cu gust mirific. A devenit crema mea preferată, mulțumesc fffff mult. Spor în toate.

  2. Crema este grozava! Tocmai am facut-o si eu. E foarte buna chiar daca am folosit inka pentru ca nu am voie cofeina.
    Multumesc pentru reteta!

      1. Buna seara !!!va rog sa mi sp dc la crema de mascarpone cu nes se poate folosi smintina de casa ….sau de care sa cump din comert .va multumesc mult

  3. Eu am facut cu mascarpone unt cu grasime cea mai mica ce scrie pe ambalaj zahar pudra la gust cum ii place fiecaruia si cu cacao si iese f buna

  4. Tot am incercat diverse creme cu ness,dar asta este DE-LI-CIOA-SA.Am facut ieri un tort cu crema asta si s-a „topit” urgent de pe masa !!!!!

  5. Super crema!! Multumim! Am si eu una rapida si buna: O cutie de frisca lichida Hulala si o jumatate de cutie de nutela, plus esenta de care vrei. Pur si simplu 🙂 Excelenta pentru tort de biscuiti, de exemplu.

  6. Dragi internauti va invit cati mai multi pe blogul Iulianei.Apoi fiti SIGURI ca orice ati prepara dupa retetele acestei SPECIALE doamna veti avea pe masa voastra cele mai NEMAIPOMENITE specialitati.Eu de aproape doi ani de zile prepar retetele doamnei Iuliana si toata comunitatea m-a lauda.Apoi de aceste creme ce sa mai zic……..Sunt atat de versatile incat le combin cu de toate.Chiar toate le fac la toate dulciurile mele nu m-a mai opresc.Am umplut si piscoturile cu aceste creme,ce sa va spun a doua zi(am facut mai multe) erau SPLENDOARE IN GURILE NOASTRE.Am umplut si torturi si prajituri.Le prepar EXACT dupa reteta doamnei Iuliana,spun EXACT fara nici o abatere,caci explicatiile doamnei sunt cat se poate de CLARE si FFFFFFFFFF USOARE.Credeti pe cuvant AVETI toata increderea si preparati ,pentru mine blogul doamnei Iuliana Florentina Avram este blogul drag inimii mele si alor mei,si sunt o femeie trecuta de varsta tineretii,cu oaresce pretentii !!!!
    Doamna Iuliana ,va multumesc pentru toata munca dumneavoastra ENORMA, pe care o faceti in folosul noastru(nu este o joaca sa stai sa gatesti,sa faci poze ,sa postezi,sa raspunzi la cei care te viziteaza si au nevoie de sfaturi….ce mai munca de Sisif ,acum cand timpul fiecaruia este limitat si scurt) va multumesc !!!!!!!!!!
    RESPECT !!!!!!!!!!!!!!
    DUMNEZEU sa va binecuvanteze alaturi de toit cei dragi !!!!!!!!!!!!!!!

    1. Doamna Valeria,nici nu stiti cata bucurie am simtit citind aceste cuvinte frumoase.Sunt fericita ca retetele mele va plac atat de mult si simit ca munca mea,pe care o fac din pasiune si cu mult drag, este apreciata si inteleasa.Tocmai e aceeaa ma implic atat de mult,explic cat de bine pot si incerc sa postez pe blog retete variate,pe toate gusturile, pe care le poate face oricine.
      Va multumesc si eu din suflet si sunt mandra ca am asemenea cititori ❤️️ .

  7. Pentru doamna care intreba daca este cineva care a preparat aceste creme ,va raspund ,da doamna eu le prepar de aproape un an de cand doamna Iuliana le-a postat si NICIODATA nu am dat gres.Dar sunt obligatorii cateva repere:
    Frisca,crema lichida pentru frisca sa fie de cea mai buna calitate de cel putin 30 % grasime(nicidecum frisca vegetala)frisca si mascarponele sa fie tinute cel putin o zi la frigider,cele doua linguri de apa care se pune la ness(cafea solubila) sa fie rece si ea,iar paletele si bolul in care se prepara acestea sa fie si ele dat la frigider pentru o ora.Iar pentru crema de ciocolata si mascarpone,ciocolata sa fie la limita de a curge si rece cat se poate.Da,toate se pun reci in bol una peste alta si se mixeaza pana la consistenta aproape groasa,dar atentie nu mai mult ca apoi se pot taia.Sincer nu aveti teama,daca urmati toate acestea NICIODATA nu veti da gres si in 5 minute,poate nici atat veti avea cea mai EXTRAORDINARA crema de pe MAPAMOND !!!!
    Eu ieri am facut o tura din portie dubla si jumatate am asezat in pahare de inghetata la baza piscoturi ,apoi un rand crema frisca si mascarpone,iar piscoturi,iar crema cu ness si mascarpone si deasupra am faramitat cativa biscuiti speculoss cu cateva bucatele de ananas .Astea le-am preparat in jumatate de ora pe toate,rapid si wowwwwww.Iar restul de crema le-am pus in frigider si mai fac ceva pana sambata cand daca ajuta DUMNEZEU vom intra in Sfantul Post al Sfintelor PASTI !!!!
    Multumesc doamna Iuliana Florentina Avram. RESPECT !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *