CREMA DE ZAHAR ARS

 

Cu siguranta majoritatea dintre voi cunoasteti crema de zahar ars .Pentru mine este unul din delicioasele deserturi din copilarie care imi trezeste atatea amintiri frumoase.

Reteta este a mamei ,  simpla si usor de preparat ,cu un rezultat absolut grozav.

 

 

 

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 180 g zahar ( 8 linguri rase )
  • 120 g zahar pentru ars
  • un praf de sare
  • vanilie (seminte sau zahar vanilat )

Mod de preparare crema de zahar ars

Procedeul este foarte simplu.Intr-un bol batem ouale cu un praf de sare si zaharul (cele 180 g ) ajutandu-ne de un tel,e necesar sa batem doar cat sa se topeasca zaharul.Adaugam  vanilia , laptele si mai amestecam putin.

Eu am folosit o lingurita rasa de pudra de pastai de vanilie care au ramas la suprafata (stiam ca am mai facut o data cu seminte de vanilie si nu s-au distribuit in compozitie asa cum mi-ar fi placut 🙂  ).

crema de zahar ars.jpg 1

 

Intr-o cratita (de 24 cm diametru ) ,cu fundul dublu am topit zaharul (120 g ) cu atentie sa nu se arda pentru ca va fi usor amarui siropul .Cu grija am rotit cratita sa imbrac peretii vasului cu zahar ars si apoi am turnat compozitia facuta inainte .

crema de zahar ars

 

Punem cratita intr-o tava in care am pus apa fierbinte (bain-marie ) si coacem crema de zahar ars in jur de o ora la 160-180 °C ,depinde de cuptorul fiecaruia.

Este gata cand incepe sa se rumeneasca deasupra iar marginile se desprind de vas.

Crema se lasa la racit si apoi se rastoarna pe un platou cu peretii mai inalti .Se pasreaza cateva ore la rece ,apoi se mananca cu mare pofta ! 🙂

crema de zahar ars

crema de zahar ars

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “CREMA DE ZAHAR ARS”

Lasă un răspuns la Eater Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *