CREVETI CU USTUROI

 

Creveti cu usturoi,cea mai simpla ,delicioasa si rapida reteta cu creveti .Am folosit creveti mari rosii ,proaspeti,dar puteti folosi si creveti  congelati pe care ii puneti direct in tigaie fara a-i decongela.

Se pot manca simplu cu paine prajita,orez fiert,legume la tigaie sau paste fierte,sunt grozavi preparati asa,orice garnitura ati alege.

 

 

Ingrediente

  • 400 g creveti
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 ardei iute (am folosit 2 uscati)
  • zeama de la jumate de lamaie
  • sare
  • patrunjel tocat

Mod de preparare creveti cu usturoi

Daca folositi creveti proaspeti,decorticat-i,scoateti-le intesinul si spalati-i rapid sub jet de apa rece.Uscati-i pe servetele absorbante.

Pentru un plus de gust si aspect,pastrati cozile crevetilor.

Intr-o tigaie puneti uleiul de masline,usturoiul tocat si ardeiul iute.

DSC_0390

Caliti la foc mic un minut,doua pana incepe sa se coloreze usturoiul apoi adaugati crevetii.

creveti cu usturoi

Gatiti pentru 4-5 minute ,scuturand tigaia din cand in cand.Stingeti focul,sarati ,adaugati sucul de lamaie si patrunjelul tocat.

creveti cu usturoi

Mancati crevetii calzi alaturi de sosul format si garnitura dorita.Pofta buna !

creveti cu usturoi

creveti cu usturoi

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *