CUM SE CONGELEAZA DOVLECEII

 

Am primit zilele trecute cativa dovlecei gustosi de gradina. Pentru ca aveam si eu cumparati destui, am zis sa pun cativa la congelator, cu siguranta la iarna imi vor prinde bine.

Traind in Italia, dovleceii nostri se gasesc cam rar, tocmai de aceea m-am procopsit cu zucchine, dovlecei cu coaja verde si subtire.

Cum se congeleaza dovleceii pentru iarna? Simplu!

Variantele pe care le folosesc eu sunt simple si rapide, asa ca nu aveti mult timp de pierdut, ba dimpotriva, la iarna va veti putea bucura de gustul lor delicios.

 

Ingrediente

  • dovlecei
  • pungi pentru congelator

 

Cum se congeleaza dovleceii

Spalati si stergeti dovleceii cu un prosop de bucatarie. O parte dati-i pe razatoarea mare.

*Daca folositi dovlecei romanesti, curatati-i de coaja, mai ales daca sunt mai marisori.

Stoarceti-i apoi foarte bine de sucul lor si portionati-i in pungi.

Ii puteti folosi (dupa decongelare) la chiftelute de dovlecei, omlete, muffins sarati, budinci, tarte,  patratele cu dovlecei si morcovi, etc.

Oalta parte taiati-i cuburi sau felii.

Puneti in pungi cantitati mici, sa ii puteti folosi o data.

Cand vreti o ciorba, o supa crema sau o tocanita, puneti-i in mancare direct congelati.

Pentru cine nu are atat loc in congelator, metoda pe care o folosea bunica mi se pare o solutie ideala. Taiati dovleceii cuburi, puneti-i in borcane si completati cu suc de rosii, crud. Capsati borcanele, asezati-le intr-o oala si fierbeti-le 25-30 de minute din momentul in care a dat apa in clocot. Lasati apoi borcanele la racit in apa.

Sper sa va fie de folos acest articol si, daca aveti si alte metode de conservare, astept cu drag ideile voastre. Spor la treaba!

 

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *