Muffins / Cupcakes

Cupcakes cu levantica. Reteta aromata

Imi place mirosul de levantica si am zis sa-i testez aroma si in dulciuri, asa ca am preparat o reteta de cupcakes cu levantica.

Am probat tot felul de produse cum ar fi sampoane, sapunuri,creme, fiole odorizante, ba chiar imi prepar singura saculeti cu flori uscate pe care le pun in dulap printre haine.

Dar niciodata n-am avut ocazia sa mananc ceva care sa fie aromat cu levantica, pana acum, cand a m-am hotarat sa vad si ce gust are si am facut cupcakes cu levantica. Eram curioasa si de reactia alor mei care nu sunt prieteni deloc cu levantica, in special sotul, care doar a admirat micutele prajituri asa cum era de asteptat.

Copilu’ pofticios a mancat una de curiozitate si a spus ca e buna dar nu pe gustul ei 🙁 ,iar mie mi-au placut ca restu’  le-am mancat eu,nu toate ,jumatate le-am daruit. As avea doar o observatie sa fac,aroma a fost prea intensa din cauza timpului prea mare de infuzat si cantitatea de flori folosita asadar am sa fac mici modificari retetei originale incat data viitoare sa fie perfecte!

cupcakes cu levantica

Ingrediente:

  • Pentru 12 bucati:
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura flori de levantica uscate
  • 120 g faina
  • 140 g zahar
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • Frosting:
  • 25 ml lapte
  • 1/2 lingurita flori de levantica
  • 250 g zahar pudra
  • 80 g unt
  • colorant mov

Mod de preparare pentru reteta Cupcakes cu levantica:

 

Amestecam laptele (cel pt. cupcakes si cel pt. frosting) cu florile de levantica si lasam la infuzat cateva ore. In poze se vede ca eu am folosit mai multa levantica, am si lasat la infuzat o noapte si de aceea aroma a fost prea intensa pentru gustul meu.

Incalzim cuptorul la 170 °C si punem hartiute in forma de cupcakes.

Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt cernut si untul moale si mixam pana obtinem o compozitie nisipoasa.

Strecuram laptele de flori sil adaugam putin cate putin pana ce compozitia se omogenizeaza, apoi incorporam si oul.

Umplem formele de cupcakes (cam trei sferturi) si coacem 20 de minute, apoi le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Frosting:
Mixam impreuna untul, zaharul si colorantul la viteza medie. Reducem viteza si adaugam putin cate putin laptele aromat. Mixam apoi la viteza maxima 5-7 minute pana ce glazura devine pufoasa.

Decoram cupcakes-urile si le tinem la rece cel putin 30 de minute apoi putem servi.

Spor la treaba si pofta buna!
Original recipe here.

Cupcakes cu levantica

Cupcakes cu levantica

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.