Mâncăruri cu carne

Curry indian de pui cu unt. Reteta condimentata

Combinatia de mirodenii pentru reteta curry indian de pui cu unt este grozava, rezultatul fabulos si va recomand s-o incercati macar o data.

curry indian de pui cu unt

Am  avut o perioada  (cam ciudata 😀 ) in care visam numai la mancaruri condimentate,indiene,chinezesti, arabesti…
Atunci am gatit pachetele chinezesti de primavara,harsha (painici marocane din gris) si acest curry indian de pui cu unt.
Indian butter chicken sau murgh makhani ,este o mancare indiana deosebit de aromata , picanta ,care ne-a cucerit definitiv.
Combinatia de mirodenii este grozava ,rezultatul fabulos si va recomand s-o incercati macar o data. Cu siguranta veti gasi sa comandati condimentele necesare in magazinele de mirodenii on-line.
Reteta care mi-a placut cel mai mult este cea a Alinei-Explora Cuisine (pe care o astept sa revina cu postarile ei minunate) ,de unde m-am inspirat,cu usoare modificari.

 

Ingrediente:

Pentru marinat :

  • 1 kg pulpe de pui
  • 2 catei de usturoi zdrobiti (sau dati pe razatoarea mica)
  • 1/2 lingurita de ghimbir ras
  • 1/4 lingurita de chili pudra
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1/2 lingurita de garam masala
  • sare si piper
  • 2 linguri de ulei (am folosit de masline ) pentru prajit carnea

Pentru curry :

  • 70 g unt
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de cumin praf (chimion,nu chimen )
  • 1/2 lingurita de ghimbir ras
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1 lingurita de garam masala
  • 300 g rosii din conserva (pasate )
  • 200 g smantana de gatit (sau 100 g smantana si 100 g iaurt simplu )
  • sare dupa gust
Garnitura :
  • 300 g orez basmati
  • 450 ml apa
  • un praf de sare

 

Mod de preparare pentru reteta curry indian de pui cu unt:

Pimul lucru pe care il facem este sa dezosam pulpele de pui ,sa eliminam pielea si sa le taiem felii ,nu foarte subtiri.
Le punem apoi intr-un bol,adaugam condimentele (in afara de ulei pe care il folosim la prajit ),amestecam bine si lasam carnea la marinat cateva ore.Eu le-am pregatit cu o zi inainte si carnea a avut un gust minunat.
Intr-o tigaie mare,tip wok,incingem  cele doua linguri de ulei si prajim carnea pana se rumeneste frumos ,apoi o scoatem si o pastram la cald.
curry indian de pui cu unt
In aceeasi tigaie,incalzim untul si calim ceapa tocata pana se inmoaie,adaugam usturoiul  si ghimbirul ras si mai calim un minut,doua.Apoi adaugam condimentele,dupa alte doua minute pasta de rosii,smantana  si apoi carnea.

Fierbem inca 5-7  minute la foc domol ,potrivim de sare si stingem focul.

Inainte cu 10-15 minute ca mancarea sa fie gata,preparam si garnitura.Intr-o craticioara punem orezul clatit inainte sub jet de apa,adaugam sare,apa si fierbem acoperit la foc mic in jur de 10 minute,pana ce orezul absoarbe toata apa.

Servim curry-ul pe pat de orez fiert.Delicios,pofta buna!

curry indian de pui cu unt
curry indian de pui cu unt

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.