DOVLEAC CARAMELIZAT LA CUPTOR

50 min

simplu

4 portii

 

Copilul meu n-a avut niciodata o relatie buna cu doveacul pana in ziua in care a gustat supa crema de dovleac.Nu numai ca i-a placut dar a devenit preferatul ei si-l mananca cu mare pofta in orice combinatie.

I-am facut si dovleac caramelizat la cuptor,e minunat,simplu dar atat de bun incat iti doresti sa-l refaci ori de cate ori ai ocazia.Iar daca nu-ti place dovleacul ,eu zic sa-i dai o sansa,chiar merita 🙂 .

 

Ingrediente

  • un dovleac de 1,3-1,5 kg
  • 3-4 linguri de zahar brun
  • o lingurita de scortisoara

Mod de preparare dovleac caramelizat la cuptor

Curatati dovleacul si taiati-l bucati de preferat mai mici pentru ca se gateste mai repede.Asezati-le intr-o tava unele langa altele.

dovleac caramelizat la cuptor

 

Presarati deasupra zaharul brun si scortisoara si bagati tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 220°C pana se inmoaie si se caramelizeaza.

dovleac caramelizat la cuptor

 

Mancati desertul caldut sau rece cu un pic de frisca batuta.Este delicios,pofta buna !

dovleac caramelizat la cuptor

 

Alte retete cu dovleac >>>

prajitura-2Bcu-2Bdovleac-2Bsi-2Bnuci-2B022

placinta-cu-dovleac

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.