DOVLEAC CARAMELIZAT LA CUPTOR

50 min

simplu

4 portii

 

Copilul meu n-a avut niciodata o relatie buna cu doveacul pana in ziua in care a gustat supa crema de dovleac.Nu numai ca i-a placut dar a devenit preferatul ei si-l mananca cu mare pofta in orice combinatie.

I-am facut si dovleac caramelizat la cuptor,e minunat,simplu dar atat de bun incat iti doresti sa-l refaci ori de cate ori ai ocazia.Iar daca nu-ti place dovleacul ,eu zic sa-i dai o sansa,chiar merita 🙂 .

 

Ingrediente

  • un dovleac de 1,3-1,5 kg
  • 3-4 linguri de zahar brun
  • o lingurita de scortisoara

Mod de preparare dovleac caramelizat la cuptor

Curatati dovleacul si taiati-l bucati de preferat mai mici pentru ca se gateste mai repede.Asezati-le intr-o tava unele langa altele.

dovleac caramelizat la cuptor

 

Presarati deasupra zaharul brun si scortisoara si bagati tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 220°C pana se inmoaie si se caramelizeaza.

dovleac caramelizat la cuptor

 

Mancati desertul caldut sau rece cu un pic de frisca batuta.Este delicios,pofta buna !

dovleac caramelizat la cuptor

 

Alte retete cu dovleac >>>

prajitura-2Bcu-2Bdovleac-2Bsi-2Bnuci-2B022

placinta-cu-dovleac

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *