ETON MESS

eto-e-zucchine-011

20 min

simplu

5 portii

Din nou o reteta englezeasca,eton mess .un desert fin si delicios , preparat din frisca,bezele si fructe.Eu ii mai spun si pavlova la pahar dat fiind ca ingredientele sunt aceleasi doar ca timpul de preparare e mult mai scurt ,in cazul in care folositi bezele cumparate.

Ingrediente:
(5 cupe  de 150 g )

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 100 g bezele
  • 300 g capsune

Mod de preparare eton mess

Mixam frisca cu lingura de zahar pudra pana ce capata consistenta.Nu mixati prea mult pentru ca se va taia si la final vom obtine unt. 🙂
Din cantitatea de capsune punem deoparte cateva pentru decor iar restul le facem piure cu ajutorul unui blender.Daca nu va surade ideea ,striviti-le cu o furculita,astfel vom avea si mici bucatele de fructe.
In fiecare cupa punem primul strat de bezele sfaramate,doua linguri de frisca si doua-trei de sos de capsune.Continuam cu aceste straturi pana ce umplem toate cupele.
Decoram cu bucati de bezele si capsune.Desertul se poate pastra maxim o ora doua la rece dar de preferat e sa-l servim imediat.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “ETON MESS”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *