Dulciuri

Eton mess. Desert fin si delicios

Din nou o reteta englezeasca,eton mess .un desert fin si delicios , preparat din frisca,bezele si fructe. Eu ii mai spun si pavlova la pahar dat fiind ca ingredientele sunt aceleasi doar ca timpul de preparare e mult mai scurt ,in cazul in care folositi bezele cumparate.

Ingrediente:

(5 cupe  de 150 g )

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 100 g bezele
  • 300 g capsune

Mod de preparare pentru reteta Eton mess:

Mixam frisca cu lingura de zahar pudra pana ce capata consistenta.Nu mixati prea mult pentru ca se va taia si la final vom obtine unt. 🙂
Din cantitatea de capsune punem deoparte cateva pentru decor iar restul le facem piure cu ajutorul unui blender.Daca nu va surade ideea ,striviti-le cu o furculita,astfel vom avea si mici bucatele de fructe.
In fiecare cupa punem primul strat de bezele sfaramate,doua linguri de frisca si doua-trei de sos de capsune.Continuam cu aceste straturi pana ce umplem toate cupele.
Decoram cu bucati de bezele si capsune.Desertul se poate pastra maxim o ora doua la rece dar de preferat e sa-l servim imediat.
Spor la treaba si pofta buna!
Eton mess

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.