FICATEI DE PUI CU CEAPA SI USTUROI

 

Ficatei de pui cu ceapa si usturoi,o reteta simpla si delicioasa ,perfecta pentru un pranz sau o cina rapida.Merge de minune alaturi de o mamaliguta aburinda sau un piure de cartofi,este o mancare satioasa si usoar de preparat,pe placul tuturor.

 

Ingrediente

  • 600 g ficatei de pui
  • 3 cepe medii (aprox. 350 g)
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • o crenguta de cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare ficatei de pui cu ceapa s usturoi

In primul rand curatam bine ficateii.In caserola mea au fost si cateva inimioare pe care le-am taiat pe-o parte sa le pot curata bine de sange.

I-am pus in apa rece pe care am schimbat-o de 3-4 ori,pana a lasat tot sangele,apoi i-am lasat la scurs intr-o sita.

Intr-o tigaie adanca am pus uleiul si am calit ceapa pana s-a inmuiat,in jur de 2-3 minute.

ficatei de pui cu ceapa si usturoi

Am adaugat apoi ficateii ,cimbrul si piper proaspat macinat.

Sare vom pune la sfarsit,astfel ficateii vor fi fragezi si suculenti.Sarea pusa de la inceput va intari ficateii.

ficatei de pui cu ceapa si usturoi

 

Acoperim si gatim la foc mic vreo 10 minute apoi adaugam usturoiul trecut prin presa.

ficatei de pui cu ceapa si usturoi

Mai lasam pana cand mai scade din lichid si ficateii au inceput sa se rumeneasca.Apoi saram dupa gust si presaram patrunjel tocat din belsug.Pofta buna !

ficatei de pui cu ceapa si usturoi

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *