FRIGANELE

 

Friganele ,o reteta veche pe care o iubesc de cand ma stiu .Eram cea mai fericita cand mama ne pregatea paine cu ou ,asa cum ii mai spuneam noi,pentru micul dejun . Imi placeau cu dulceata de caise sau zahar presarat deasupra iar acum le mananc cu miere si fructe proaspete ,sunt atat de bune si imi trezesc atatea amintiri nepretuite incat ar trebui sa le fac mai des 🙂 .

 

Ingrediente

  • 6 felii de paine
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • un cubulet de unt (30 g )
  • 2-3 linguri de ulei

Mod de preparare friganele

Folositi paine mai veche,de 1-2 zile ,feliati-o si inmuiati feliile in lapte prima data .

friganele

 

Bateti bine ouale cu un praf de sare si treceti feliile prin ou.Rotiti-le de mai multe ori pana se lipeste oul de ele pentru ca ,fiind inmuiate in lapte ,oul se lipeste mai greu.

friganele

 

Intr-o tigaie ,incingeti uleiul impreuna cu untul si prajiti feliile pe ambele parti pana se rumenesc frumos .Apoi scoateti-le pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime .

friganele

 

Mancati-le calde cu dulceata ,nutella sau miere si fructe proaspete .Pofta buna !

friganele

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “FRIGANELE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *