FURSECURI CU BANANE SI FULGI DE OVAZ

40 min

simplu

12 portii

Reteta de fursecuri cu banane si fulgi de ovaz este una simpla si rapida, ideala pentru micul dejun sau o gustare sanatoasa.Fursecurile sunt moi si se prepara doar din banane,fulgi de ovaz si faina integrala.Eu le-am adaugat si niste picaturi de ciocolata neagra pentru un plus de gust, dar la fel de bine merg si stafidele,merisoarele sau alte fructe uscate care va plac.

Daca sunteti la dieta sau doriti un desert satios si sanatos, eu zic sa le incercati.

Ingrediente

  • 3 banane decojite (350 g)
  • 100 g fulgi de ovaz (cei macinati)
  • 50 g faina integrala de grau
  • 50-70 g picaturi de ciocolata

Mod de preparare fursecuri cu banane si fulgi de ovaz

 

Decojiti bananele, puneti-le intr-un bol si pasati-le cu o furculita.Nu este nevoie sa le faceti un piure cremos,daca raman bucatele de banana,cu atat mai bine 🙂 .

Adaugati fulgii de ovaz,faina integrala de grau si omogenizati bine.La final, incorporati si picaturile de ciocolata.

Apoi lasati-le sa se odihneasca timp de 10 minute,astfel fulgii de ovaz vor mai absorbi umiditatea.

 

Cu o lingura de inghetata puneti fursecurile intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Ies exact 12 bucati.

*Daca le doriti mai  micute,le putei pune cu o lingura normala si vor iesi si mai multe.

Coacet-le in cuptorul preincalzit 20-25  de minute la 180°C.In cazul in care le faceti mai mici,reduceti si timpul de coacere.

Dupa ce sunt gata, scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.Pofta buna !

 

Alte retete asemanatoare >>>

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “FURSECURI CU BANANE SI FULGI DE OVAZ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *