FURSECURI LINZER

La noi nu exista Craciun fara fursecuri Linzer.Sunt atat de fragede si gustoase incat dispar mereu primele de pe platou.Migdalele macinate din aluat le da un gust minunat,sunt aromate cu vanilie si se pastreaza foarte bine si o saptamana, in cutii metalice.

Folosesc gemuri acrisoare,de caise sau capsune,facute de mine,dar merge si de fructe de padure sau orice alt gem acrisor care va este pe plac.

Incercati-le,sunt minunate 🙂 .

 

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 100 g migdale macinate fin (nuci,alune…)
  • 250 g faina alba de grau
  • gem acrisor,la alegere
  • zahar pudra

Mod de preparare fursecuri Linzer

Amestecam intr-un bol untul moale cu zaharul.Eu fac asta cu un tel dar puteti folosi si un mixer de mana.Cand avem o compozitie cremoasa,incorporam si galbenusurile,pe rand,mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam un praf de sare,vanilia si migdalele macinate fin.

La final incorporam si faina de grau.

 

Acoperim bolul cu folie alimentara si-l lasam la rece cateva ore.

Apoi,il impartim in doua bucati.Presaram faina din belsug pe masa de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 3 mm.Decupam cu o forma rotunda (de 6 cm diametru in cazul meu) si asezam cercurile pe o tava acoperita cu hartie de copt.

La fel procedam si cu a doua bucata de aluat,numai ca decupam mijlocul cercurilor cu diferite forme mai mici.

La fel faceti si cu cercurile de aluat,incercand sa nu incorporati foarte multa faina.Este imoprtant sa avem un numar par de cercuri intregi si din cele decupate in mijloc,ca sa putem face perechi 🙂 .

Coaceti fursecurile 12-14 minute la 180°C (foc mediu),pana incep sa se rumeneasca usor.Controlati-le des pentru ca sa coc foarte repede.

Cand sunt gata,trageti hartia de copt pe o suprafata rece,apoi asezati fursecurile la racit pe un gratar.

Am obtinut 60 de cercuri,asadar,30 de fursecuri Linzer.

Dupa ce sunt gata,pe crecurile intregi puneti gem pe fiecare,camo lingurita rasa.

Pe cele decupate le pudrati din belsug cu zahar praf.

Apoi asezati-le peste cele cu gem.Sunt delicioase si se fragezesc pe zi ce trece.Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *