GEM DE CAISE CU MIGDALE

 

Gem de caise  cu iz de copilarie si amintiri de neuitat pe care le retraiesc ori de cate ori simt mirosul care-mi inunda toata casa cand il prepar .

Desi am tot sperat ca samburii sa fie dulci ca sa-i pot folosi in locul migdalelor ,n-a fost sa fie nici de data asta dar caisele pe care le-am cumparat pentru gem de caise au fost foarte dulci ,aromate si au avut o culoare splendida .

Am incercat si cu samburi amari dar n-a fost pe gustul nostru asa ca  am preferat gem de caise cu migdale ,un deliciu ce merita incercat .

Ingrediente

  • 1,5 kg caise (deja curatate de samburi )
  • 700 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g migdale crude

Mod de preparare gem de caise cu migdale

Prima data punem migdalele intr-un bol ,le acoperim cu apa fierbinte si le lasam pentru 7-10 minute cate sa se umfle coaja sa se poata decoji usor .

*Daca aveti migdale crude decojite ,cu atat mai bine ,eu le iau cu coaja pentru ca fac in casa laptele de migdale si iese mult mai bun .

Pentru gem alegem fructe moi,fara pete si coapte bine.

Spalam si scoatem samburii caiselor si le punem intr-un vas mare cu fundul dublu impreuna cu zaharul si zeama de lamaie .

gem de caise cu migdale

 

Amestecam bine si punem vasul pe foc ,amestecand din cand in cand pana se formeaza destul sirop astfel incat sa nu se lipeasca .

gem de caise cu migdale

 

Fierbem la foc mediu ,spumand ori de cate ori este nevoie si amestecand ocazional.

Intre timp decojim si migdalele , coaja se va desprinde destul de usor pentru ca se umfla de la apa fierbinte .

gem de caise cu migdale

 

Cand gemul este aproape gata ,adaugam si migdalele decojite .

Ne dam seama ca este gata atunci cand isi schimba consistenta si culoarea ,si se ingroasa .

*Daca aveti la indemana ,puneti in gem cateva frunze de melisa sau indrusaim ,va da gemului o aroma grozava!

Atunci il punem fierbinte in borcane streilizate ,le asezam cu gura-n jos si le acoperim cu prosoape sau paturi unde le lasam pana a doua zi .

Atunci le putem eticheta si pune in camara . Spor la treaba !

Gem de caise cu migdale 014

 

Gem de caise cu migdale 017

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “GEM DE CAISE CU MIGDALE”

  1. N-am mai văzut un gem de caise cu asa cluoare intensă.
    Am să fac și eu cu migdale anul ăsta. Felicitări încă o dată pentru tot ce faci!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *